På'n igjen

Nå filmes en ny selskapsreisefilm. Golfbanen er byttet ut med en helsefarm når «Helsereisen» kommer på lerretet fra 2. juledag.

Filmserien «Selskapsreisen» har vært innom tema som sydenturisme, slalåmferie, båtliv og golffeber. Når den femte filmen, «Hälsoresan» - en smal film av stor vekt, i disse dager spilles inn i Stockholm er det helsebegrepet som skal til pers. Etter diverse forviklinger ender Ole (Jon Skolmen) og Stig-Helmer (Lasse Åberg) opp på en helsefarm. Der blir det benyttet både gjørmebad og tai chi.

- Vi tar for oss alternative behandlingsmetoder, kroppsfiksering og helsekostbransjen, forteller Jon Skolmen på telefon fra Sverige.

Av norske filmer er han kanskje best kjent for Nils Gaups «Hodet over vannet» (1993) og «Plastposen» (1986). Budsjettet ligger på rundt 25 millioner, og Skolmen skryter av et enda morsommere manus.

De fire foregående selskapsreisefilmene var svært populære i Norge og spesielt Sverige, der til sammen 8 millioner så filmene. Den siste filmen kom for åtte år siden.