Pangstart for FilmQuart

Til tross for sommer, sol og konserter i Kristiansand: Publikum sviktet ikke FilmQuart. Filmteltet var stappfullt da åpningsfilmen Bryllupssangeren ble vist i dag.

Filmen Bryllupssangeren er en vanvittig smakløs pastisje som handler om LOVE.. Den har premiere i Norge på fredag.

- Jeg var i utgangspunktet veldig skeptisk til å vise film inne i et telt når sola skinner ute, men jeg tok heldigvis feil, sier kinosjefen i Kristiansand, Petter Benestad.

Hans teori går ut på at det musikkinteresserte festivalfolket også er de menneskene som går oftest på kino.

Og skal man tro de mange spesielt inviterte filmfolkene som var med på båttur i Kristiansands skjærgård i ettermiddag, er Quart et av stedene hvor man best når norges kinogjengere.

Båttur med reker og noko attåt

Mens flesteparten av festivalfolket så svenske Hellacopters og unggutt-bandet Radish spille på Main Marquee, gikk båten med spesielt inviterte filmmennesker med flere ut i skjærgården med reker og tilhørende væske.

- Jeg ble spurt om vi ville bli med å arrangere en filmfestival under Quart, og jeg tente umiddelbart på idéen, forteller den fornøyde filmsjef Benestad. Han håper at FilmQuart kan ble et årlig arrangement under Quart.

De som har festivalpass, får se de sju filmene gratis. I tillegg, vises utdrag fra Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Filmene som vises har ikke blitt vist på kino tidligere, og noen kommer ikke på kino i det hele tatt.

Filmene som vises:

Dark City, regi: Alex Proyas

Bryllupssangeren, regi: Frank Coraci

Nico-icon, regi: Susanne Ofteringer

Year of the horse, regi: Jim Jarmusch

, Twentyfourseven, regi: Shane Meadows

Small time/Where's the moeney Ronnie?, regi: Shane Meadows

Chasing Amy, regi: Kevin Smith

Utdrag fra Kortfilmfestivalen

Kinosjef Petter Benestad håpet lenge på å få Jim Jarmusch til FilmQuart i år, men uten lykke. Neste år, satser han imidlertid på å få flere regissører til Kristiansand under arrangementet.

<B>FILMSUKSESS:</B> Kinosjef Petter Benestad og Line Andresen fra Norsk Filmdistribusjon (bildet øverst) med flere feiret den suksessfulle filmstarten på båttur med reker og vin i Kristiansands skjærgård i dag.