Pangstart for «Idol»

«Idol» utfordrer NRK1s gullrekke. Hele 617 000 seere fulgte premieren på andre «Idol»-runde på TV2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er klar over at fredagskvelden på NRK er veldig populær. Det er selvfølgelig hyggelig at vi tok et stort jafs av seerne, sier informasjonssjef i TV2, Geir Mikalsen. Den såkalte gullrekka på NRK1, med «Beat for beat», «Nytt på nytt» og «Først & sist», mistet seere fredag. Gullrekka har lenge hatt stabile seertall på godt over én million, men fredag sank seertallene til «Beat for beat» fra 1,234 millioner til 982000 seere.

Nøktern optimist

I fjor var det bare 246000 seere som så premieren på «Idol», men etter den dårlige starten gikk seertallene bare en vei - oppover. Nå håper TV2 å stabilisere seertallene på rundt en halv million i de innledende rundene.

- Vi så hvordan interessen økte i fjor etter hvert som konkurransen tilspisset seg og seerne selv kunne stemme på deltakerne. Vi forventer en tilsvarende økning i år, sier Mikalsen. TV2 har likevel nøkterne forventninger:

- Vi håper å komme opp mot én million seere i finalen, sier Mikalsen. Fjorårets norske finale hadde like over én million seere, mens finalen i «World Idol» trakk rekordmange 1,4 millioner.

NRK1 størst

NRK1s underholdningsprogrammer er fremdeles klart størst. 1,354 millioner seere så «Nytt på nytt» og 1,215 millioner valgte «Først & sist» fredag. Nypremieren på «Senkveld med Thomas og Harald» med fjorårets «Idol»-programledere Thomas Numme og Harald Rønneberg på TV2 hadde til sammenlikning 333000 seere.

UTFORDRER NRK: Programlederne Solveig Kloppen (t.v.) og Ingrid Gjessing trakk 617000 seere til første episode av «Idol». Det ga en markedsandel for TV2 på 35,3 prosent i sendetidspunktet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer