GODT SETT:  Premiere på NRKs nye lørdagsprogram «De nominerte», som Marte Stokstad leder, ble sett av nærmere 800 000 nordmenn på lrødag. Foto: Julia Naglestad / NRK
GODT SETT: Premiere på NRKs nye lørdagsprogram «De nominerte», som Marte Stokstad leder, ble sett av nærmere 800 000 nordmenn på lrødag. Foto: Julia Naglestad / NRKVis mer

Pangstart for Marte Stokstad

Sterk åpning for «De nominerte».

(Dagbladet): Lørdag var det premiere på underholdningsprogrammet «De nominerte» på NRK1 med Marte Stokstad som programleder. Dagbladets anmelder ga det terningkast tre, og kalte det for en «pussig reprisereality».

Til tross for det, fant seerne veien til premieren, og programmet samlet hele 793 000 nordmenn. Med det ble underholdningsprogrammet det tiende mest sette på tv i forrige uke.

- Vi er veldig fornøyde med de «De nominerte». Utrolig hyggelig at et egenutviklet program tas imot så godt av seerne, sier Claus Wiese, redaksjonssjef i Underholdning, i en pressemelding.

Høy ski-interesse I går ble Ski-VM avsluttet. Sportsinteressen og stort medaljetilgang har generert en rekke seere til statskanalen den siste tida.

Gårsdagens fem-mil for menn ble sett av hele 925 000, og hadde en markedsandel på hele 84,6 prosent. Det var det tredje mest sette programmet i forrige uke.

Humorprogrammet «Nytt på nytt» er som så mange ganger tidligere det mest sette, og 1 091 000 nordmenn satt foran skjermen fredag kveld.

Oddgeir Bruasets program «Tilbake til der ingen skulle tru at nokon kunne bu» hadde premiere i går, og var det andre programmet som bikket en million, med 1 010 000 seere.

- «De nominerte» på lørdagskvelden var det mest sette programmet på tv utenom VM lørdag kveld, og en av de fem mest sette programmer i helgen utenom det sportsrelaterte, sier Kristian Tolonen, analysesjef i NRK, i en pressemelding.

«Idol» Fredag ble de to siste «Idol»-semifinalistene klare, og det var til slutt Siri Vølstad Jensen (17) og Sverre Eide (18) som sikret seg de siste billettene

Programmet fikk god oppslutning, og ble sett av 610 000 seere, mens «Senkveld» med Thomas og Harald hadde en seerandel på 48,6 prosent. Talkshowet på fredag ble sett av 738 000, mens Fredrik Skavlan hadde 763 000 seere.