MINNES: Ofrene etter skytingen på nattklubben Pulse i Orlando, Florida minnes med blomster og hilsener. 49 ble drept og 53 skadd i massakren. Foto:  Drew Angerer / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
MINNES: Ofrene etter skytingen på nattklubben Pulse i Orlando, Florida minnes med blomster og hilsener. 49 ble drept og 53 skadd i massakren. Foto:  Drew Angerer / Getty Images / AFP / NTB ScanpixVis mer

Panikk for egne homofile følelser

Både islam og kristendommen har store problemer med homoseksuelle handlinger.

Meninger

Angst og avsky for egne homofile følelser har også i Norge ført til drap. Nå opplever vi også massedrap. Noen finner som forklaring på sine homofile følelser at de har blitt forført av en homofil, men man kan ikke bli forført til å bli homofil.

For noen personer er det nesten utenkelig å være homofil, spesielt som ung. De som merker det mest er de maskuline homofile guttene som det ikke «syns på». De feminine guttene har lenge blitt betraktet som homofile, noe som gjør det lettere å utvikle en homofil identitet, selv om ikke alle feminine gutter er homofile. Langt verre er det for den maskuline homofile gutten å utvikle en homofil identitet når det er ingen som kan «se det» på ham. Da må han føre kampen mot en homofil identitet på egen hånd. Undersøkelser av homofobe menn viser at de som er mest homofobe er de som har mest homofile følelser inni seg.

Den tragiske hendelsen i Orlando viser en gjerningsmann som var ensom og som frekventerte homobaren og i tillegg chattet med en homofil person. Det er nærliggende å tro at han er homofil. Han retter så sitt raseri mot sin egen homofili mot andre og begrunner det med IS. Han har ikke noe valg.

Det er viktig at vi får endret holdningene til homofile følelser og seksualitet både hos voksne og unge. Der er de seksuelle følelsene som ofte blir de vanskelige.

Både islam og kristendommen har store problemer med homoseksuelle handlinger. Så lenge vi ikke har en frihet til homoseksuelle handlinger er vi like langt. Å tvinge homofile inn i sølibat eller heterofile ekteskap er ingen løsning på dette alvorlige problemet. Det han i verste fall føre til overgrep mot gutter.