Panikk i Hollywood

Streik allerede fra neste måned? Kan ramme nye Harry Potter og James Bond.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Filmstudioene i Hollywood opplever i dag nærmest paniske tilstander ettersom den varslede streiken ser ut til å kunne ramme allerede fra 1. november og ikke neste år, som først antatt.

Striden mellom produsenter og organet som representerer manusforfatterne, Writers Guild of America, har blitt stadig mer bitter de siste ukene og filmverdenen frykter nå at en streik vil paralysere de kommende produksjonene, skriver den engelske avisa The Guardian.

- Vi prøver nå å få igjennom så mye stoff som mulig. Uenighetene er verre enn noensinne og uansett om manusforfatterene streiker fra første november eller ei, så må vi anta at de gjør det og handle ut i fra det, sier en studiosjef til bransjebladet Variety.

To av de største studioene, Universal og Warner, har allerede sagt de ikke vil ta i mot flere manus før konflikten er løst.

Skuespillere mot studioene

Opprinnelig har Hollywood forberedt seg på en streik neste sommer etter at regissørene (representert ved Directors Guild of America) og skuespillerne (Screen Actors Guild) har truet med å legge ned arbeidet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer