Panserpiken

Oslos ordførerkandidat tar godt vare på sin Saab Sonett. Hun skal ha en bil som brummer når hun kjører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Den beste vinkelen er litt skrått nedfra. Der ja, veileder Åse Kleveland. Skal Saab Sonetten avbildes, skal den ta seg ut. Fotografen kaster seg på magen. Åse er panserpike. En gammel gubbe i utvaska vindjakke kommer traskende langs Maridalsveien. Han skygger for ettermiddagssola med hånda og myser forbauset mot jordet.

- Er det Kleveland, roper gubben.

MEN DET VAR ETTERPÅ. Vrooom-Vrooom-Vrooom, knurret den lekre sportsbilen ved avgang fra Akersgata. Ikke et sånt fislete «hei-på-deg-brum-brum», men et skikkelig rått «BROM-BROM-BROM-nå skal du få se-BROM».

- Skal man få folk til å kjøpe el-bil, må det monteres kassettspiller eller lignende med skikkelig brummelyd. Dette er en sånn brum en bil skal ha, gliste Arbeiderpartiets ordførerkandidat og ga gass.

- Når man drøfter nødvendigheten av bil, er det oftest på et snusfornuftig, rasjonelt grunnlag. Bil er så mye mer. Ikke minst når du er ung. Bil er et symbol på frihet. Det er reell frihet. En fabelaktig følelse. Ingen kan stoppe deg, fortsatte Kleveland.

Saab Sonetten er 30 år. Åse er 49. 50 til neste år. Grøss og gru, det er jo litt sært, sier Åse. For bortsett fra den nærmeste familie er det ingen hun har hatt et så langvarig, så tett forhold til som til denne bilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer