64 år, 64 låter, 64 hilsener:

Paolo lager flyvende lappetepper og finner en beat under en stein

Venner og kjente laget egen musikkboks til Vinaccia

RYTMISK JAZZGYMNASTIKK: Paolo Vinaccia rundet nylig 64 år og i den forbindelse ble det utgitt en boks med 64 låter som han er med på fra 1981 og fram til nå. Bildet viser trommeslageren under jazzfestivalen i Molde anno 1989, dette ti år etter at han kom hit sammen med et libanesisk danseorkester. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix.
RYTMISK JAZZGYMNASTIKK: Paolo Vinaccia rundet nylig 64 år og i den forbindelse ble det utgitt en boks med 64 låter som han er med på fra 1981 og fram til nå. Bildet viser trommeslageren under jazzfestivalen i Molde anno 1989, dette ti år etter at han kom hit sammen med et libanesisk danseorkester. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Siste nytt fra jukeboksens verden. Nei, forresten. Det er så gammeldags. Derfor: i ly av samtidens larm. Det vi vokste opp med og som ikke mer heter slagere. Generell støy, stjernekamper, århundrets stemmer og det vi mener er verdt å anmelde av samtidsmusikk her i avisa innenfor alskens sjangere, må vi også nevne en boks vi nylig fikk i hende.

Den inneholder 64 forskjellige låter fra 1981 og fram til dagens beat. Dagbladet laget en fin sak den dagen vedkommende trommeslager hadde bursdag, han rundet nylig 64 år, der han ble overrasket av gode venner på Oslo-byens oase innenfor cool, «Bare Jazz».

Vi snakker om The Mystery Man, Paolo Vinaccia. Han som gir nasjonen en helt egen rytme. Han som «alle» helst vil ha med seg, han som digger å fiske, drikke godt, røyke litt, spise og nyte og spille. Spille. Sitte bak trommer, nips og fjellkjeder og solnedganger, men uansett hva han spiller på, så blir det en rytmisk og flygende lappetepper bare han evner å framkalle. Om vi kjenner Paolo?

Nei, men vi har hilst på ham to ganger. Det er også skrevet my om hans sykdom tidligere, derfor gjør vi ikke det her. Vi skriver litt om denne boksen som kom i stand takket være et vell av gode mennesker innenfor norsk musikkbransje, men først og fremst takket være Tor «I-Bop» Hammerø og Christer Falck.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer