Har overlevd fem år ute:

Papegøyen som vil bli Mossekråke

Den sorgmuntre historien om papegøyen Gunnar.

MOSSEPAPEGØYE: Gunnar er en papegøye som vår artikkelforfatter leste om i lokalavisen, og som han deretter dro for å spore opp i vinterlandskapet. Her er historien. Foto: Torbjørn Ekelund.
MOSSEPAPEGØYE: Gunnar er en papegøye som vår artikkelforfatter leste om i lokalavisen, og som han deretter dro for å spore opp i vinterlandskapet. Her er historien. Foto: Torbjørn Ekelund. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For fem år siden rømte papegøyen Gunnar fra buret sitt. Alle trodde han skulle dø, men han har klart seg alene gjennom fem iskalde vintre, og han lever fortsatt. Jeg dro til Moss for å prøve å finne ham.

Tenk deg at du er en grønn papegøye av arten indisk halsbåndparakitt. Gjennom millioner av år har evolusjonen tilpasset deg et varmt og fuktig klima. Slekten din lever i tropene, men du ender opp i Rygge i Østfold, og får navnet Gunnar. Hvor stor er sjansen for det?

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer