Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Paperboys

Profesjonelle Paperboys

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: På Paperboys andrealbum «The Great Escape» vandrer Vinnie fra den dramatiske åpningssekvensen «Editorial» og fram til den selvransakende «Fly Away (The Great Escape)» med samme metalliske soundtrack og profesjonelle arbeidsmoral som Super Mario.

Her handler det nemlig om å løse utfordringer med surrealistisk effektivitet. Og da er det jo greit at Paperboys møter en av sine beste medhjelpere allerede på spor to. Sølefunky «New Babylon Times» er en klassisk Tommy Tee-produksjon med futuristisk tilsnitt. Og den setter en standard som «The Great Escape»s veloljede maskineri faktisk klarer å opprettholde.

Så har heller ikke Paperboys mistet den kommersielle gjennomslagskraften fra det forrige albumet. Men der «No Cure for Life» var en fjortisfest, er «The Great Escape» en reisedagbok Åsne Seierstad verdig.

Her er det vannpiper, spanske gitarer og svenske produsenter i et sprettent sammensurium av internasjonal eskapisme. Og denne gangen reiser ikke Paperboys med Ryanair.