Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Papirboka død om tjue år

Microsoft og Adobe kaster seg for alvor på e-bokbølgen. Og framtidsvyene lar ikke vente på seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Microsoft og Amazon er verdens største på sine felt, programvare og bokhandel på nett. Amazon skal selge elektroniske bøker fra sine sider, og bokhandelen tilbyr startpakker med operativsystemet Microsoft Reader for håndholdte PCer.

Dick Brass, sjef for Microsofts teknologiavdeling, mener i en framtidsprognose fra Microsoft at papirboka vil bukke under for e-boka om tjue år.

I 2012 tror han verden vil få se kampanjer som framstiller papirboka som noe eksklusivt, med slagord av typen «Ekte bøker fra ekte trær, for ekte mennesker».

Lesbarhet viktigst

Et annet stort programvare-selskap, Adobe, har også gått tungt inn i markedet for digital litteratur. Adobe har den amerikanske bokhandelen BarnesandNoble som samarbeidspartner på dette området.

- Print on demand-teknologien vil være avgjørende for hvem som lykkes med e-bøker, sier Joe Eschbach, nestleder i Adobe ePaper Solutions Group.

Etter hans syn dreier det seg ikke bare om å kunne lese bøker på små skjermer. - Det viktigste er lesbarheten og gode muligheter til trykking på papir, framholder han til magasinet Wired.