Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Det Nye

Papirutgaven av Det Nye blir avviklet

Bladet forsvinner fra hyllene.

GÅR INN: Papirutgaven av ukebladet Det Nye forsvinner. I en pressemelding forteller utgiveren at de vil satse videre digitalt mot målgruppen unge kvinner.
GÅR INN: Papirutgaven av ukebladet Det Nye forsvinner. I en pressemelding forteller utgiveren at de vil satse videre digitalt mot målgruppen unge kvinner. Vis mer

I pressemeldingen fra Egmont står det at fram til 2005 hadde magasinet et opplag på mer enn 60.000 eksemplarer, men de siste åra har opplaget stadig gått nedover.

- Dette viser, ikke overraskende, at jenter og unge kvinner i stor grad lever sine liv og bruker tiden sin på nye digitale plattformer, sier ansvarlig redaktør og direktør i VO Ung, Martine Lunder Brenne.

Mer enn 60 år

Det Nye ble lansert i 1957, og har i mer enn 60 år fylt livet til generasjoner av jenter og unge kvinner med innhold om mote, skjønnhet, samliv, helse, trening, kosthold og tyngre reportasjer og hjertesaker.

- Vi har satt oss ambisiøse mål spesielt fram til 2022, sier redaktøren, og legger til:

- Og for å ha fullt fokus på våre vekstinitiativer jobber vi aktivt med forvaltning av vår eksisterende portefølje. Og nå ser vi at tiden er inne til å avvikle printutgaven av Det Nye, slik at vi kan fokusere på andre ting.

- Vil nå unge kvinner

Vi skal fortsette å nå unge kvinner, og setter nå full gass på å videreutvikle digitale kanaler, podkast, Youtube og event - men det blir uten magasinet Det Nye, sier Martine Lunder Brenne.

Brenne understreker at Det Nye i sin tid var spiren til det som i dag er Egmont Publishings influencerbyrå Egmont People.

- Det Nye ble i 2017 til heldigitale «De Nye», som nå har utviklet seg til en egen influenceravdeling som har vokst seg langt større enn merkevaren den en gang var bygget på. I så måte har Det Nye vært en av våre store suksesser, også inn i en ny tidsalder, sier Brenne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media