Pappa, du bedro meg også

Frivillig barnløshet er helt ok i min bok.

FRAVÆRENDE: Selv om intensjonen kan være god, burde den fraværende og uinteresserte faren kanskje ikke vært en far? spør kronikkforfatteren. Illustrasjonsfoto: Plain Pictures / NTB Scanpix
FRAVÆRENDE: Selv om intensjonen kan være god, burde den fraværende og uinteresserte faren kanskje ikke vært en far? spør kronikkforfatteren. Illustrasjonsfoto: Plain Pictures / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg husker veldig godt da det skjedde. Dagen, tiden og året. Det var den dagen det gikk opp for meg at min pappa kanskje ikke var så ærlig som jeg trodde.

Mine foreldre skilte seg da jeg var seks år, men det skulle ta åtte år til før jeg fikk vite at pappa hadde vært utro mot min mor i et helt år. Moren min, det mennesket jeg ser mest opp til her i livet, ville skjerme meg fra den ubehagelige sannheten om utroskapen. Ikke fordi hun skammet seg, men fordi hun mente at jeg burde forme min egen mening om min far, og at jeg ikke skulle bli påvirket av hennes bilde av pappa.

I det øyeblikket jeg fikk vite sannheten var det som om alle brikkene falt på plass. Det bare passet så godt. Pappa har alltid vært litt spesiell, ikke på en rar og koselig måte, men heller på en fraværende og formell måte. Han kjente meg aldri for den jeg var. Jeg følte meg betraktet som en arbeidsoppgave han tok med et skippertak. Jeg ble aldri spurt om hva jeg selv ville, og fikk aldri vist hvem jeg virkelig var. Han var rett og slett ikke interessert. Han hørte på, men lyttet ikke etter. Pappa var veldig lett å lese, en mann med gode intensjoner, men som rett og slett ikke hadde noen interesse for barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer