DEBATT

- Pappa, i dag var det tre barn i klassen som begynte å gråte

I sin iver etter å «rulle ut» den nye skolen har Utdanningsetaten i Oslo tydeligvis glemt det viktigste — barna.

Utdanningsetaten i Oslo glemmer barna. Illustrasjoner fra Magasinet "Klasserom uten elever"
Utdanningsetaten i Oslo glemmer barna. Illustrasjoner fra Magasinet "Klasserom uten elever" Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Guttungen er i seng, det er fredag kveld, og lyset skal av. Men først; hva har skjedd i første klasse på Hasle skole? Jo, læreren skal slutte, etter bare et halvt år med klasse 1a. Hun har fått ny jobb på en annen skole, og skal begynne der i januar. Forklaringen ligger blant ukeplaner og tegninger i beskjedmappen. Hun har valgt å ta en ny jobb "i denne litt usikre tiden på Hasle".   

Situasjonen er som følger: Oslo kommune bygger som kjent "et klasserom i uka", og i august åpner endelig Teglverket skole, 500 meter unna Hasle skole. Og godt er det, Hasle skole, bygget i 1957 som en to-parallellskole, har i mange år vært overfylt, med klasserom i brakkerigger, med fire klasser i hvert årstrinn. Endelig skal elever slippe unna dårlig inneklima og trang plass. Så hva er det de gråter for?  

Jo, i sin iver etter å "rulle ut" den nye skolen har Utdanningsetaten tydeligvis glemt det viktigste - barna. For når elvene skal flyttes inn på nye skole, så skjer det på denne måten: Nye skolegrenser stykker opp klasser med tilbakevirkende kraft, førsteklasser som ble satt sammen i august skal deles opp igjen høsten 2015, og av de vel 100 barna i de fire klassene på trinnet, skal 2/3 inn på nye Teglverket skole.   Det samme gjelder andretrinnet og tredjetrinnet på Hasle skole. Vennskapsbånd mellom rundt 300 barn i alderen 6 til 9 år skal altså klippes når snora skal klippes ved åpningen av Teglverket skole. Hasle skole skal nedbemannes til en to-parallellskole igjen. Lærere og ansatte i aktivitetsskolen vil bli sagt opp, og må søke seg nye jobber. Slik som læreren i 1a.    

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer