Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pappa og Brando er mine forbilder

Radioteater, TV-serie, teater og nå film: skuespiller Mads Ousdal følger i fars fotspor. Skuespiller Mads Ousdal henter inspirasjon fra Marlon Brando og pappa Sverre Anker Ousdal når han i dag går i gang med sin første filmhovedrolle.

- Jeg er glad for å kunne si at min far er et forbilde. Og Brando? Han er verdens beste skuespiller, sier Ousdal.

Han trenger gode inspirasjonskilder for å holde ut i det halsbrekkende tempoet han har i arbeidslivet: Ousdal spiller Jesus i radioteatrets dramatisering av Bibelens evangelier. Han spiller i den nye TV-serien «Fire høytider» på NRK. Han har hovedrollen i Tennessee Williams-stykket «Ville engler» på Oslo Nye Teater - en rolle som den samme Brando gjorde på film i 1960.

Ikke lest Loe

Teaterstykket hadde premiere i går kveld, men det ble ingen vill premierefest på Ousdal. I dag tidlig klokka ni stilte han nemlig på første opptak til filmen «Detektor», som regisseres av Pål Jackman etter et manus av Erlend Loe.

Mads Ousdal er med andre ord en travel mann, så travel at han ennå ikke har rukket å få lest Erlend Loes bøker. «Detektor»-manuset er hans første møte med suksessforfatteren. - Og det tror jeg er like greit, da stiller jeg uten noen føringer, sier han.

Selvransakelse

«Detektor» handler om den nyutdannede psykologen Daniel Jor, og tittelen spiller både på at Jor har en metalldetektor og at han leter etter noe i seg selv; noe han ikke selv vet hva er - kanskje en pappa.

Jors far er nemlig død, og han har en sterk binding til sin mor. Han bor ennå hjemme hos henne. - Men forholdet til mora settes på prøve når filmen starter.

Han finner et smykke, han finner etter hvert smykkets eier, søt musikk oppstår - og så må han ta stilling til seg selv, sier Ousdal.

Stor suksess

Ousdal har på kort tid oppnådd stor suksess på teaterscenen, både i Bergen og i Oslo. Men han har alltid hatt lyst til å gjøre film også, akkurat som far Ousdal.

- Han betyr mye for meg. - Har han gitt deg noen gode filmråd? - Vi har snakket om rollen, ja, men det viktigste han har lært meg, er at talent er det samme som mot. - Mot til å ...? - Til å tørre å feile, tørre å drite seg ut - man må gjøre noen feil for å komme noe sted. Det viktigste er at man står for det man gjør og ikke gjør det halvveis.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media