Pappakroppen

Den blekfete mannens tidsalder har kommet.

HAMSKIFTE: Jon Almaas-kroppen er ut, Steinar Sagen-kroppen er in, skriver vår helgekommentator. Illustrasjon: Flu Hartberg
HAMSKIFTE: Jon Almaas-kroppen er ut, Steinar Sagen-kroppen er in, skriver vår helgekommentator. Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Er du en smått fetladen mann på 35+? Da kan du high five deg selv i bar overkropp foran speilet og vite at du er det heiteste heite akkurat nå. Du har nemlig «the dad bod». Pappakroppen. Et uttrykk som, leser jeg på internett, lenge har sirkulert i amerikanske student-kretser, før det denne uka tok steget ut av obskuriteten og skapte overskrifter på nettaviser verden over. «Glem six-pack, nå er det pappakroppen som gjelder!»

«The dad bod» er ikke direkte overvektig. Mer som en fyr som pleide å spille fotball, men som ikke fikk tid til det lenger da han fikk barn, og dermed fikk det der ekstra spekklaget på kroppen. En fyr som ikke blir andpusten av å gå opp en trapp, men som samtidig ser ut som om han liker pizza og øl. En kraftig kar som er avslappa og uhøytidelig og god til å kose. Jon Almaas-kroppen er ut, Steinar Sagen-kroppen er in.

Gud veit om det i er en trend på ordentlig, eller om det bare er en klikkvennlig liksomgreie basert på én amerikansk bloggpost. Men det er ikke så farlig. For hele uka har Facebook og Twitter rent over av utilslørt glade menn som feirer at de utrente kroppene deres ikke lenger er å anse som mislykka, men som sexy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer