Pappaperm gir valgfrihet

Høyre begrunner forslaget om å fjerne kvoten for pappaperm med valgfrihet. Men fjerning av pappakvoten vil tvert om redusere mange menns valgfrihet.

LIKESTILT: Med pappakvoten har vi evnet å gjøre et uvurderlig velferdsgode til et effektivt verktøy for å styrke likestillingen, skriver artikkelforfatteren. Foto: Sara Johannessen
LIKESTILT: Med pappakvoten har vi evnet å gjøre et uvurderlig velferdsgode til et effektivt verktøy for å styrke likestillingen, skriver artikkelforfatteren. Foto: Sara JohannessenVis mer
Debattinnlegg

Jeg er 40 år, siviløkonom og småbarnsfar. Jeg har en god jobb i privat sektor, og har i mange år beveget meg politisk fram og tilbake mellom Arbeiderpartiet og Høyre. Etter åtte rødgrønne år er det mange ting som taler for å stemme Høyre denne gang. Men når de vil ta vekk pappakvoten, mister de meg.

For snart sju år siden byttet jeg jobb. Jeg hadde svært dårlig samvittighet fordi jeg ikke nevnte i intervjuet at jeg snart skulle bli pappa til en liten jente. I min situasjon hadde vært enklest, kanskje til og med forventet, å la være å ta ut permisjon, kort tid etter at jeg begynte i jobben, og jeg var veldig usikker på hvordan jeg skulle ta opp temaet med min leder.

Heldigvis for meg er arbeidsgiveren min svært profesjonell. Jeg fikk bare positive tilbakemeldinger på at jeg skulle ut i permisjon - også på at jeg ønsket mer enn de ti ukene som jeg da hadde krav på.

Høyre begrunner forslaget om å fjerne kvoten for pappaperm med valgfrihet. Men fjerning av pappakvoten vil tvert om redusere mange menns valgfrihet. Ikke alle bedrifter i landet er modne for dette. Å kunne være hjemme med barna bør ikke være arbeidsgiverens valg, men mitt eget. For meg er det ikke valgfrihet å risikere å måtte forhandle med min arbeidsgiver om noe alle menn burde ha en soleklar rett til. Jeg tror det skaper trygghet for mange menn å ha Staten i ryggen, akkurat som det gjorde for meg da jeg fikk min datter.

Jeg ønsker en stat som er seg bevisst bruken av velferdsgoder. Staten skal kunne trekke opp linjene for samfunnsutviklingen vi ønsker oss. Likestilling i samfunnet er et utviklingstrekk de aller fleste setter stor pris på. Men det har ikke kommet av seg selv. Med pappakvoten har vi evnet å gjøre et uvurderlig velferdsgode til et effektivt verktøy for å styrke likestillingen. Det bør ikke være relevant for en arbeidsgiver å tenke på om den de skal ansette er en mann eller en kvinne. Men jo skjevere permisjonene deles, jo mer relevant blir spørsmålet for arbeidsgiveren. En fjerning av pappapermen øker faren for at det i større grad blir slik igjen.

Få saker har vært så viktig for meg personlig som nettopp pappaperm. Jeg setter umåtelig stor pris på månedene jeg hadde alene med barna mine da de var små. Og jeg tviler på at jeg hadde fått oppleve det samme, hadde jeg begynt i en jobb uten pappakvoten - som Høyre nå vil fjerne.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.