- Pappas beste konsert

Morten Harket hadde invitert hele familien til konserten i går. Ekskona Camilla Malmquist og Harkets nye samboer Anne Mette Undlien ankom Vallhall sammen med Harket og Malmquists tre barn Jakob (12), Jonathan (10) og Tomine (snart 8).

- En kjempebra konsert. Den aller beste a-ha-konserten jeg har vært på noensinne. Og så var det morsomt at de gikk av scenen og kom tilbake igjen, sa Jakob.

- Det var kulest når de spilte «Take On Me» på slutten, syntes Jonathan.

VIP-gjester

- Har dere en favorittlåt?

- Jeg liker «Take On Me» veldig godt, sa Jacob.

- Det gjør jeg sg, sa Jonathan.

Også Tomine hadde hatt en helaften.

- Det var veldig morsomt.

Barna hadde tilhold i en egen VIP-avdeling av Vallhall, men alle tre tok en tur ned i salen under konserten.

- Det så ut som om folk hadde det gøy, og det er jo bra, sa Jakob.

Barna står over kveldens konsert.

- Det kan bli litt slitsomt. Vi skal jo på skolen på mandag, sa Jakob.

Men mamma Malmquist hadde ingen motforestillinger mot å ta med seg barna til folkehavet i Vallhall i går kveld.

- Vi har jo vært på konserter før, selv om de ikke har vært så store. Lydnivået er det eneste som bekymrer meg, sa Malmqvist.

Hun hadde også med seg sin venn Leif Johansen og hans sønn Jo-Jo (10). Sammen med Harkets nye kjæreste Anne Mette Undlien, altså, som er blitt en del av Harket-familien, godtatt både av barna og deres mor.

a-ha-konserten i går er den første på norsk jord siden 1993. Da spilte a-ha for 1500 mennesker på Sentrum Scene i Oslo.

Full hall

Etter at comeback-albumet «Minor Earth, Major Sky» kom i fjor, har bandet turnert Japan, Tyskland og Russland, og hadde lyst til å spille i Oslo også. Men konsertarrangør Rune Lem tvilte på om Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoy ville greie å fylle Oslo Spektrum.

Han tok grusomt feil; i går strømmet 13000 mennesker til Helsfyr i Oslo for å oppleve a-ha innvie Vålerengas nye innendørs fotballhall, den største i Norden. I dag kommer 13000 til.

<B>KOM FØRST OG SIST:</B> Anneli Drecker fikk æren av å være den første som spilte i Vallhall. Her er hun sammen med Simone Larsen fra D'Sound som var for sein til å høre Briskeby, men som gledet seg veldig til å høre a-ha.
<B>KJEMPEKONSERT:</B> Morten Harkets barn mente gårsdagens konsert i Vallhall var blant bandets aller beste. De hørte den sammen med mamma Camilla Malmquist og hennes venn Leif Johansen (bak). Foran fra venstre Johansens sønn Jo-Jo (10), deretter Harket og Malmquists barn Jakob (12), Jonathan (10) og Tomine (snart 8).
<B>KOM MED HARKETS EKS:</B> Mortens nye kjæreste Anne Mette Undlien.
<B>USJERNERT: Synnøve Svabø ankommer Vallhall med venninnene (fra venstre) Gry Winther, Nina Fjeldberg og Tone Viljugrein. - Jeg er klar for Morten Harket. Se, jeg har fått meg en Liz Hurley-kjole, sier Svabø og trekker ned glidelåsen.