Par i hjertet - par på film

Kjæresteparet Maria Bonnevie og Sveriges mest sexy mann, Mikael Persbrand, lar kjærligheten utvikle seg foran kameraet til «Ti kniver i hjertet»-regissør Marius Holst.

Sist Bonnevie og Persbrand spilte mot hverandre var på Dramatens oppsetning av «Vildanden» i fjor høst i Stockholm. Den gang fyllte de rollene som Hedvig og Gregers i det kjente Ibsen-stykket. Nå gyver de løs på en mer moderne kjærlighetshistorie i filmen «Øyenstikkere» som skal ha rimelig «løs jakke». De spiller paret Maria og Eddie som bor på et slitent småbruk langt inn i de svenske skogene. Etterhvert utvikler historien seg til et dramatisk trekant-drama, forteller produsent Sigve Endresen. I dag presenterte han filmen som omsider blir Holsts oppfølger etter hans debut-suksess «Ti kniver i hjertet» i 1994.

Åpen slutt

Selv om historien er basert på Ingvar Ambjørnsen-novella «Natt til mørk morgen», er det foreløpig ingen som kan si hvordan historien ender. Tidstypisk nok er dette også en lavkostfilm som lages etter Dogme-inspirerte regler. Skuespillerne får improvisere masse, filmen skytes fra første scene - og historien utvikler seg og bearbeides underveis etterhvert som scenene tas. Innspillingen startet forrige helg utenfor Stockholm og skal ha premiere neste år.