Par med presisjon

Partnerskap på flere plan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Et samarbeid i betong: Carl Nesjar& Pablo Picasso» føyer en ny, viktig bit til bildet av det unike partnerskapet mellom eksilspanjolen og kosmopolitten fra Vestfold.

Boka er ført i pennen av Sylvia Antoniou, som evner å forene faglig innsikt vis-à-vis verket med livskameratens varme overfor veteranen. Med middelhavsmenneskers naturlige sjenerøsitet dediserer den greskfødte kunstformidleren boka til Nesjar og hans barnebarn.

Naturbetong

Naturbetong var den fysiske forutsetningen for mange monumentale verk, som gjennom år og over en hel verden gjorde Picasso til et enda mer globalt navn på kunstkartet. Arkitekt Erling Viksjø fant fram til en blanding som tålte vær og vind på veggflatene, og som sto seg med skulpturell styrke i offentlighetens rom.

Derfor var det slående at lanseringen av boka fant sted med direkte utsikt mot regjeringsbygningen. Der blåste Nesjar for 40 år siden Picassos tegning av trioen med middelhavsfiskere opp i et format som synliggjør fryd over fangsten. Den følelsen er fortsatt et gangbart uttrykk for glede hos havets yrkesbrødre. Selv om rovdriften har forvandlet mange rike fangstfelt til svarte hav.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer