Paradoksal debatt

NYKONSERVATISME: «Alle» vil ha en debatt med fri meningsbryting. Likevel stemples kritikk av den rådende konsensus som neokonservativ.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NYKONSERVATISME: Redaktør av fagbladet Journalisten, Trygve Aas Olsen, skriver i en leder at journalistikken er kjedelig. Han savner originale penner. Journalistene har middelklassebakgrunn, er hvite, ressurssterke, urbane og radikale. Har det noe med å gjøre med at hver gang noen stikker nesen frem og orienterer seg i en annen retning, kommer «stempelet» frem? Klassekampen oppfant begrepet «blåblogger» for å plassere de som bruker nettets muligheter til å gi et annet perspektiv. At Klassekampen har behov for å stemple meningsmotstandere er ikke noe nytt. Mer overraskende er det at den samme retorikken finnes igjen hos etablerte medier og skribenter. Jeg ble skuffet og forbauset over at en mann som Henrik Thune kunne skrive (12.09) at «Også i Norge har vi folk som etteraper de nykonservative», for så å nevne document.no, Nina Witoszek og Steinar Lem. Da slutter han seg til Bjørgulv Braanen-falanksen.Kristine Moody fikk smake samme medisin da hun i sin første leder i Memo dristet seg til å skrive at «noen ganger er vestlige verdier best». Nå er hun ute av redaktørstolen.Walid al-Qubaisi stemplet (9.09) Nina Witoszek, Shabana Rehman og undertegnede som nykonservative og derfor uegnet til å starte et Selskap for Ytringsfrihet. Det er et problem for den demokratiske debatten at mennesker som prøver å formidle nye synspunkter blir avskrevet som nykonservative. (Hvis man tilhører den riktige siden kan man tillate seg å mene nesten hva som helst, uten at det får noen følger.)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer