KOMMENTARER

Paranoia USA

USAs neste president er livredd for datamaskiner.

TILLIT: Donald Trump tror mer på Julian Assange enn amerikansk etterretning når det gjelder hacking i den amerikanske valgkampen.
TILLIT: Donald Trump tror mer på Julian Assange enn amerikansk etterretning når det gjelder hacking i den amerikanske valgkampen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Donald Trump er redd for data. Han etterlater seg så få elektroniske spor som mulig. Joda, han er twitterkongen 24/7, men twitringen skjer fra en smarttelefon. Han eier ikke en gang en PC og sender aldri epost.

Mange har flirt av hans forklaring på hackingen av demokratenes eposter i valgkampen. Han sa det kunne like gjerne være en «200 kilos fyr i en sofa et sted». Men dette er ikke noe Trump plutselig har funnet på, fordi det tar seg dårlig ut at han fikk hjelp til å vinne valget av russiske hackere. Dette er hans store mareritt. Trump har lenge vært livredd for datainnbrudd og gått til ytterligheter for å beskytte seg.

Det har vært smart, mener han som alltid. Mens andre forretningsfolk er blitt dømt på grunn av eposter, har ingen fått noe på ham, har han skrytt av blant annet i et intervju med Howard Stern, en forklaring på datavegring som han gjentok i valgkampen.

Han mener at det sikreste er å levere brev med bud, men aller helst unngå å etterlate spor som ikke tåler å komme i de gale hender.

Dette høres ut som en lur forholdsregel blant mafiaen eller hvitsnippkriminelle som prøver å skjule seg for økokrim, men kan bli slitsomt i Det hvite hus som skal håndtere et utall hemmeligstemplete dokumenter daglig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer