Paranoide Courtney

Hole-leder Courtney Love har gått fra å være arrete heroin-rocker til å bli glamorøs Hollywood-diva. Nå framstår hun i tillegg som underholdningsbransjens aller mest paranoide.

Det er nok av totalfriker blant stjernene i musikk- og filmbransjen, men ingen har noia som Courtney Love. Journalister som skal intervjue enken etter Kurt Cobain, må underskrive en detaljert kontrakt på sju sider for å få prate med frøken primadonna.

Ingen Kurt-spørsmål

Love og hennes band Hole er aktuelle med sitt nye album «Celebrity Skin». Det vil Love naturlig nok drive reklame for når hun snakker med pressen, men det er en rekke andre temaer hun skyr som pesten. Følgende temaer må journalister skrive under på at de holder seg unna når de skal snakke med Courtney Love:

Kurt Cobain
Nick Broomfields film «Kurt and Courtney»
Bandmedlemmenes privatliv og familie
Courtneys far Hank Harrisson
Såkalte halvsannheter og rykter om Courtney og Hole
Og ikke nok med det: Skulle man komme til å nevne eksempelvis Kurt Cobain, truer Love med å forfølge journalisten på rettslig vis. I kontrakten vises det til lover i California.

Mediene som tilbys intervju med Love nå for tida, kan heller ikke sende hvilken journalist som helst. Journalisten skal godkjennes, og alt vedkommende måtte ha skrevet om Hole og Courtney tidligere, må ovesettes til engelsk og godkjennes av managementet.

Synd

I så fall ville nok undertegnede neppe gått igjennom nåløyet. Under filmfestivalen i Berlin i februar i fjor begikk jeg den journalistiske dødssynd: å stille et kritisk spørsmål til Love.

Det er godt dokumentert at Love har en fortid som både heroinist og stripper, og når hun i filmen om «Larry Flynt» framtstilte pornokongens heroinmisbrukende stripper-kone var det bare rett og rimelig å spørre om hvordan Loves eget liv og erfaringer påvirket rolletolkningen.

- Du har jo selv vært stripper..., prøvde vi før Love avbrøt med bisk mine og gjorde det helt klart at hun ikke ville snakke om den slags.

Men siden den gang har Courtney lært. Med sine kontraktskrav, som ellers er helt uvanlige i showbiz-bransjen, unngår hun slike ekle spørsmål.

Offentlig junkie

De sære og rigide intervjureglene fører til at en rekke medier nekter å snakke med den begavede bandlederen og skuespilleren. Svenske medier takket nei da tilbudet om et Hole-intervju kom i sommer. Her hjemme fant Dagbladet og resten av Akersgata det umulig å underskrive kontrakten mens Petre og NRK2 krøp til korset og gjennomførte sine Love-intervjuer i London den 29. juli.

Og setter man de presseetiske kvalene til side er unektelig Courtney Love en av underholdningsbransjens mest fascinerende personligheter de siste årene. Hennes forvandling...fra offentlig junkie med vulgær og horete image til å skride rundt i glamorøse designerkjoler...er bemerkelsesverdig.

- Hvilken idiot bestemte at man må være fattig og gå i jeans for å lage bra musikk? Må jeg adlyde den regelen? Kyss meg i ræva, uttalte Love på sedvanlig friskt vis til LA Times i sommer.

NY STIL:</B> Courtney Loves forvandling...fra offentlig junkie med vulgær og horete image til å skride rundt i glamorøse designerkjoler...er bemerkelsesverdig.