DØMT: Ekteparet nektet å betale 125 dollar ekstra for en forside til bryllupsalbumet sitt, og er nå dømt til å punge ut like over én million dollar i stedet. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB scanpix
DØMT: Ekteparet nektet å betale 125 dollar ekstra for en forside til bryllupsalbumet sitt, og er nå dømt til å punge ut like over én million dollar i stedet. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB scanpixVis mer

Saksøkte bryllupsfotografen

Paret nektet å betale en tusenlapp ekstra for bryllupsbildene sine. Det kostet dem åtte millioner kroner

Ekteparet dømt til å betale erstatning til fotografen.

(Dagbladet): Den amerikanske bloggeren Neely Moldovan og hennes ektemann Andrew dømmes til å betale i overkant av 7,9 millioner norske kroner i skadeerstatning til fotografen etter at de nektet å betale en knapp tusenlapp for forsida til fotoalbumet fra bryllupet deres.

Det skriver Washington Post.

«Holdt bildene som gisler»

Ekteparet fra Dallas, Texas, giftet seg i oktober 2015. For å forevige den store begivenheten leide de inn en egen bryllupsfotograf, Andrea Polito.

Mens bryllupsfotograferingen gikk som planlagt, blir stemningen mellom paret og fotografen raskt kjølig i etterkant av bryllupet, og tre måneder etter står ekteparet fram på sin lokale NBC-kanal KXAS og hevder at fotografen holder bildene deres tilbake.

I Daily Mail kunne man lese at «fotografen holdt bildene som gisler».

Årsaken hevdet Moldovan-paret var at fotografen krevde 987 kroner for en forside til bryllupsalbumet. En utgift ekteparet mente ikke sto i kontrakten, og som de prinsipielt nektet å betale.

- Det er hjerteskjærende, fordi det er jo minnene våre, sa Neely Moldovan til KXAS, og fikk enorm støtte fra sine mange følgere på sosiale medier.

Stengte studioet

Fotograf Andrea Polito merket raskt følgene av den negative publisiteten, og kundene begynte å falle fra. Til slutt så hun seg nødt til å stenge fotostudioet, og leve på sparepenger.

Polito saksøkte Moldovan-paret i mars samme år, og saken kom nylig opp for retten.

I søksmålet hevder Polito at alt ekteparet hadde måttet gjøre for å få bildene sine var å fylle ut et skjema, velge hvordan bryllupsalbumet deres skulle se ut og betale avgiften, som fotografen mener at ekteparet har visst om hele tiden.

Til Washington Post sier Polito at det er helt vanlig praksis å holde tilbake bildene helt til hele bryllupspakka er ferdig.

- Hun leste ikke kontrakten. Hun forsto ikke hvorfor hun ikke kunne få bildene, men det står i fet skrift i våre kontrakter, sier hun.

Dømt til å betale

Fredag bestemte en jury i Dallas seg for at ekteparets hjerteskjærende historie ikke var sann, og dømte i favør av fotografen.

Ekteparet må nå betale nesten åtte millioner kroner i skadeerstatning, så sant de ikke anker saken.

For Andrea Polito spiller imidlertid det ingen rolle. Å vinne saken var oppreisning nok:

- I to og et halvt år har jeg gått rundt og vært flau og skammet meg når jeg har besøkt min datters skole. De vet at jeg har vunnet nå, sier hun.

Andrew og Neely Moldovan har så langt valgt å ikke kommentere dommen.

RØRENDE: Diogo Bolant (37) overrasker sin stedatter med et friere dagen han skal gifte seg med hennes mor. Video: Lucas Bolant Vis mer