«Parfymen» blir film

Patrick Süskinds bestselger om den stornesede parfymemakeren og kvinnemorderen Grenouille skal filmes.

Parfymert Ridley Scott

«Parfymen» fra 1985 ble en umiddelbar bestselger over hele verden. Den er oversatt til 37 språk, 15 millioner mennesker har kjøpt boka, enda flere har lest den. Nå skal Patrick Süskings suksessroman bli film.

Variety forteller at det tyske filmselskapet Constantin har overtalt Süskind.

- Det er ingen hemmelighet at både jeg og mange andre regissører og produsere har forsøkt å få rettighetene til denne unike boka i årevis, sier Constantin-talsmann Bernd Eichinger.

«Parfymen» handler om parisermann på 1700-tallet med en fantastisk luktesans. Han blir parfymemaker, og leter etter den perfekte duften i Paris' skitne gater. Ved å myrde godtluktende kvinner, kan han lage de mest fantastiske dufter. Og én kvinnes duft tiltrekker ham mer enn noen annen.

Süskinds forlag Diogenes i Zürich bekrefter at Constantin har kjøpt filmrettighetene til boka. I følge Daily Variety blir prisen på 15 millioner dollar.

- Parfymen er en av århundrets romaner, mener Eichinger, som gleder seg til å finne regissør og rollebesetning til filmen. Et avgjørende spørsmål er hvem som har god nok nese til å spille den anonyme Jean Babtiste Grenouille.

Filmen antas å bli ferdig i løpet av to år.

MORDERISK PARFYME: Patrick Süskinds «Parfymen» om parfymemakeren Grenouille blir film.