På flukt i en fremmed by

«?71» skaper stram spenning gjennom et blodig døgn i Nord-Irland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Det føles som en drøm eller et dataspill når den engelske soldaten Hook (Jack O?Connell) flykter gjennom smugene i Belfast, en by han ikke kjenner. I hælene har han en fiende som vil drepe ham, av grunner han ikke forstår.

Stram og tett Det er 1971 i Nord-Irland, året før det enda blodigere 1972. Hook er skadet, kommet bort fra troppen og blitt fritt vilt. Som enkeltperson, som den foreldreløse storebroren som besøkte lillebroren på barnehjem før avreisen og lovte å komme tilbake, er Hook uinteressant for dem han møter.

Som en del av den britiske hæren er han en representant for overmakten, og for de ofte brutale husransakelsene britene gjennomfører i klappjakten på IRA-medlemmer. Den stramme, tette og ujålete thrilleren «?71» følger Hook gjennom døgnet han forsøker å holde seg i live og komme tilbake til forlegningen.

Hook slynges inn i maktspillet mellom to faksjoner av opprørske katolikker, irske protestanter, og utenforstående briter. Britene har våpen, men mangler forståelse for det de griper inn i, og blir utnyttet og manipulert av begge sider.

Det nærgående, håndholdte kameraet og det snikende soundtracket skaper en følelse av paranoia og desorientering. Hook vet ikke hva som skjer rundt neste sving. Han trenger hjelp, men vet ikke om de han støter på vil overgi ham til forfølgerne eller vise ham veien hjem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer