KOMMENTARER

På gyngende grunn

Det kan hende Sylvi Listhaug møter motstand, fordi politikken rett og slett er feil medisin, skriver Marie Simonsen.

HJELP DER DE ER:  Innvandring- og integreringsminister Sylvi Listhaug besøkte Lesvos og flyktningleieren Moria nylig. Den overfylte leieren er delvis støttet av norske midler.  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
HJELP DER DE ER: Innvandring- og integreringsminister Sylvi Listhaug besøkte Lesvos og flyktningleieren Moria nylig. Den overfylte leieren er delvis støttet av norske midler. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Et premiss i omtalen av det meste Sylvi Listhaug foretar seg, er at hun personlig vekker så sterke følelser hos folk at de ikke klarer å forholde seg til fakta. Hun splitter befolkningen i anti- og sympatier. Jeg ser til og med påstanden at om Erna Solberg hadde frontet den samme politikken, ville det knapt vakt oppsikt.

Det er selvsagt ikke sant. Vær sikker, det vekker oppsikt at Solberg og Høyre går inn for innstramninger i Utlendingsloven som både er inhumane, kyniske og trolig bryter med Folkeretten. Høringsnotatet fikk hard medfart av så å si alle faginstanser, både i forvaltningen og i det sivile samfunnet. Selv etter å ha blitt pusset på og faktasjekket etter alle kunstens regler, må vi anta, er stortingsproposisjonen gjenstand for en like tøff kritikk.

Treffer dårlig og rammer hardt, er den gjennomgående innvendingen.

Regjeringen og Sylvi Listhaug har som mål å være strengest i Europa, og den ambisjonen menes det mye om i alle leire, senest fra FNs nye høykommissær for flyktninger Filippo Grandi som mener det foregår et kappløp til bunnen, hvor Norge ligger godt an.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer