På lag med islamister?

Ateisme ble i år terrorlistet av myndighetene i Saudi-Arabia.

FORDØMMER IS: Men fordømmer de også Saudi-Arabia, spør artikkelforfatterne.
FORDØMMER IS: Men fordømmer de også Saudi-Arabia, spør artikkelforfatterne. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I likhet med alle andre som er opptatt av frihet er vi dypt forferdet over utviklingen vi er vitne til i den Islamske Staten (IS). Vi vil benytte muligheten til å minne om at en islamsk stat allerede eksisterer og at den er godt besøkt av norske politikere.

Det er med stor uro vi ser på det barbariet som brer om seg i IS. Nulltoleranse for annerledestenkende, grusomme avstraffinger og systematiske henrettelser er bare deler av hverdagen for sivilbefolkningen.

Verdens fokus mot IS gir også anledning til å rette blikket mot en lignende urett som har pågått mye lenger. Saudi-Arabia har et fundamentalistisk islamsk styre som baserer lovgivningen sin på Sharia som regulerer alle sider ved samfunn og rettsvesen. Landet har sitt eget religiøse politi og håndhever nøye et strengt skille mellom muslimer og «vantro» og mellom menn og kvinner.

I motsetning til andre tungt religiøse stater nøyer ikke regimet seg med å kriminalisere de vantro. Ateisme ble i år terrorlistet av myndighetene i Saudi-Arabia. Regimet setter altså Human-Etisk Forbunds nesten 83 000 medlemmer i samme bås som Al-Qaeda. Landet er for øvrig viden kjent for sine bestialske henrettelser som innebærer halshugging på offentlig sted foran et hav av tilskuere. Hittil i år har Saudi-Arabia stått for minst 19 henrettelser, deriblant for påståtte handlinger om heksekunst og mistanke om å smugle hasj.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer