På sporet av det tapte maleri

Henie Onstad Kunstsenter går i seg selv i utforskningen av samlingens eierhistorikk.

STRAM TONE: «På sporet av Matisse»-ttstillingen er et eksempel på en institusjonskritikk, eller skal vi si selvkritikk, som bare sjelden kommer tydelig og begripelig til overflaten i norske sammenhenger. Den har en stram tone av politikk og konflikt, men er samtidig mildnet av noe mer poetisk og kunstnært, skriver vår anmelder. Bildet viser Henri Matisse i sin villa Le Reve a Vence i 1948. Foto: Michel Sima/Rue des
STRAM TONE: «På sporet av Matisse»-ttstillingen er et eksempel på en institusjonskritikk, eller skal vi si selvkritikk, som bare sjelden kommer tydelig og begripelig til overflaten i norske sammenhenger. Den har en stram tone av politikk og konflikt, men er samtidig mildnet av noe mer poetisk og kunstnært, skriver vår anmelder. Bildet viser Henri Matisse i sin villa Le Reve a Vence i 1948. Foto: Michel Sima/Rue des Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Resultatet er en institusjonskritikk som er sjeldent tydelig og begripelig.

Hva er et kunstverks verdi? Hva betyr tidligere eierskap for verdisettingen? Hvor kommer inspirasjon fra? Hvilken betydning har kunstverk for kultur og identitet - og hvilken betydning kan det ha for nedbrytningen av det samme?

Dette og mer til er spørsmålene som stilles, og forsøkes besvart, i utstillingen «På sporet av Matisse» på Henie Onstad Kunstsenter. Den er resultatet av et treårig forskningsprosjekt ved senteret som har både kunsthistoriske, samtidspolitiske og juridiske implikasjoner.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer