På sporet av det tapte maleri

Henie Onstad Kunstsenter går i seg selv i utforskningen av samlingens eierhistorikk.

STRAM TONE: «På sporet av Matisse»-ttstillingen er et eksempel på en institusjonskritikk, eller skal vi si selvkritikk, som bare sjelden kommer tydelig og begripelig til overflaten i norske sammenhenger. Den har en stram tone av politikk og konflikt, men er samtidig mildnet av noe mer poetisk og kunstnært, skriver vår anmelder. Bildet viser Henri Matisse i sin villa Le Reve a Vence i 1948. Foto: Michel Sima/Rue des
STRAM TONE: «På sporet av Matisse»-ttstillingen er et eksempel på en institusjonskritikk, eller skal vi si selvkritikk, som bare sjelden kommer tydelig og begripelig til overflaten i norske sammenhenger. Den har en stram tone av politikk og konflikt, men er samtidig mildnet av noe mer poetisk og kunstnært, skriver vår anmelder. Bildet viser Henri Matisse i sin villa Le Reve a Vence i 1948. Foto: Michel Sima/Rue des Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Resultatet er en institusjonskritikk som er sjeldent tydelig og begripelig.

Hva er et kunstverks verdi? Hva betyr tidligere eierskap for verdisettingen? Hvor kommer inspirasjon fra? Hvilken betydning har kunstverk for kultur og identitet - og hvilken betydning kan det ha for nedbrytningen av det samme?

Dette og mer til er spørsmålene som stilles, og forsøkes besvart, i utstillingen «På sporet av Matisse» på Henie Onstad Kunstsenter. Den er resultatet av et treårig forskningsprosjekt ved senteret som har både kunsthistoriske, samtidspolitiske og juridiske implikasjoner.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer