Paris Hilton kan bli årets morsomste på nett

Men NY Times leder Webby Awards.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går ble nominasjonene til årets Webby Aawards offentliggjort. Prisutdelingen er omtalt som nettverdenens Oscar, og går til årets beste prestasjoner på nett. Prisene deles ut i over 100 kategorier (!), fordelt på hovedkategoriene nettsider, interaktiv markedsføring, mobil, og online film & video.

Da er det kanskje ikke så rart at arrangørene krever at takketalene begrenser seg til fem ord under utdelingen 8. juni.

Hiltons valgkamp
Blant dem som kan få utfordringen, er kjendisarving Paris Hilton. Hun er - noe overraskende - nominert i kategorien komedie. Og det for sitt bidrag til fjorårets presidentvalgkamp.  6. august la hun ut sin egen «kampanjevideo» på nettstedet FunnyOrDie.com.

Videoen fungerte som et svar til John McCain, som i en egen valgvideo hadde sammenlignet kjendiskandidaten Barack Obama med Paris Hilton og Britney Spears.

- Hei Amerika, jeg er Paris Hilton, og jeg er en kjendis også. Bare at jeg ikke er fra gamledager, og jeg lover ikke forandring som den andre fyren. Jeg er bare heit. Men så brukte den rynkete, hvithårete fyren meg i sin valgkampreklame og jeg går ut fra at det betyr at jeg stiller som presidentkandidat. Så takk for støtten, hvithårede fyr, sier en badedraktkledd Hilton fra bassengkanten i FunnyOrDie-videoen.

Hun er blant fem nominerte i kategorien «comedy - Individual short or episode». Hun konkurrerer med blant andre Hollywoodskuespiller Jack Black. Han har fått to nominasjoner for videoen «Prop 8 The Musical», som også er lagt ut på FunnyOrDie. Videoen er et satirisk svar på Californias nei til homoekteskap.

Aviser leder an
Komivideoer fyller imidlertid bare en liten del av nominasjonslista til Webby Aawards. Det er avisa New York Times som har fått aller flest nominasjoner - 13 totalt. De er ikke nominert i kategorien for nyheter, men blant annet for beste nettavis og beste politiske blogg.

NBC.com ligger også godt an før utdelingen, med 12 nominasjoner. The Onion og BBC fikk åtte nominasjoner hver. Det melder blant andre Los Angeles Times.

Vinnerne blir offentliggjort 5. mai, mens prisutdelingen finner sted i New York først 8. juni.

• Se hele nominasjonslista her.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer