Paris-mysterier

Overbevisende norsk krim fra Paris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: På papiret høres det absurd ut med en nordnorsk spesialetterforsker som jobber i Paris-politiet, men når sant skal sies så er Orla Os en av de mest troverdige krimheltene vi har. Hun gjorde en overbevisende figur i «Skyggemannen» for to år siden, og er ikke mindre overbevisende denne gangen.

Franske nyanser

Jorun Thørring skriver om Paris på en så selvfølgelig måte at det er tydelig at hun kjenner byen svært godt, men hun kjenner også franskmenn ut og inn, og klarer å få fram denne lille forskjellen i teksten. Det er noe fransk over måten personene snakker på, selv om det er aldri så mye skrevet på norsk, hun trenger ikke krydre språket med banaliteter som ooh la la for å understreke nyanseforskjellen mellom to kulturer.

Handlingen utspiller seg i det øverste sjiktet i det parisiske samfunnslivet, hvor den steinrike familien Tesson blir utsatt for en rekke ubehageligheter. De er alle som én arrogante og snobbete og forfengelige, men den inngiftede svigersønnen Adam Fabre overgår dem alle. En sen novemberkveld forsvinner han, og hans kone melder ham savnet fordi han ikke møtte opp til sin faste frisørtime. Noen dager senere blir den lekre Mercedesen hans funnet, med en død kvinne i baksetet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer