Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Paris-politiet sikrer omstridt forfatters forlag etter angrepet

Konsekvenser av terror brer om seg.

TRAGEDIE: 12 mennesker er bekreftet omkommet etter terroraksjonen i magasinet Charlie Hebdo i Paris. Foto: AP Photo/Remy de la Mauviniere.
TRAGEDIE: 12 mennesker er bekreftet omkommet etter terroraksjonen i magasinet Charlie Hebdo i Paris. Foto: AP Photo/Remy de la Mauviniere. Vis mer

(Dagbladet): Politiet i Paris sikret kort tid etter angrepet mot Charlie Hebdo også forlaget Flammarion, som onsdag skulle gi ut den siste romanen til omstridte Michel Houellebecq.

Romanen «Underkastelse», som skildrer hvordan Frankrike i 2022 får en islamsk president, har vakt omfattende diskusjon lenge før den planlagte utgivelsen onsdag. 

Forfatteren som beskrives som høyreliberal og tidligere er beskyldt for å være muslimkritisk, har blitt møtt med kritikker om at han nører opp under islamfiedtligheten i Frankrike.

Forlaget hadde onsdag ikke offentliggjort noe i forbindelse med angrepet mot Charlie Hebdo, men politiet satte forlaget under høyeste vakthold, melder avisa Le Parisien. 

©NTB