Parkliv

Karin Park (24) ble kåret til beste Zoom-artist i Bergen. Nå går hun i platestudio.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- JEG HAR PROBLEMER med norske adjektiver, så der stopper ofte setningen opp. Ellers går det greit. Jeg snakker bare svensk hvis jeg er sint eller full, sier en blid og edru Karin på klingende bergensk. Det er fem år siden hun, som et kvinnelig svar på Stockhaus, flyttet fra Sverige til Bergen og begynte å skrive sjarmerende poplåter.

- MYE AV DAGENS musikk handler om de fysiske og primitive sidene ved oss. Jeg ønsker å lage musikk som får folk til å føle noe utover dette. Låter som ikke bare går inn her og ut der, sier hun og peker på ørene sine.

Karin kommer fra den lille bygda Djura, som ligger dypt inne i de svenske skoger. Her bor så godt som alle de 400 innbyggerene i røde trehus med hvite karmer.

- Dette høres jo idyllisk ut. Hvorfor flyttet du?

- Det er en grunn til at det bare bor 400 stykker der! Når du kommer fra Djura, så flytter du derfra. Sånn er det bare.

Først flyttet Karin til Japan. Der bodde hun i tre år. Da hun var femten ville hun begynne på musikkgymnaset i Stockholm, men foreldrene mente hun var for ung til å bo alene.

- Jeg måtte planlegge alt på egenhånd: jeg søkte på skolen og kom inn, lagde et budsjett over alle utgiftene og skaffet meg en leilighet i smug. Til slutt greide jeg å overbevise dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer