Parodi på sjangeren «modige oppgjør med islam»

Overdrevne påstander og uselvstendig tenkning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Politiker og historiker Hallgrim Berg er en modig mann. Han tør utgi ei bok som ikke inneholder noe nytt. Hans mange påstander om den islamske «invasjonen» av Europa er hentet fra bøker som foreligger på norsk av kritikere som Oriana Fallaci, Ayaan Hirsi Ali, Irshad Manji, Hans Magnus Enzensberger, Vebjørn Selbekk, Hege Storhaug, med flere. Forskjellen er at Berg får de andre til å høres tolerante.

Vi blir hengt

Sånn må det bli når man utkommer sist i rekken. Volumet må opp. Er det allerede på maks, setter man en ropert foran høyttaleren. Bokbrevet kan fungere som en oppsummering av debatten for dem som har oppholdt seg på en øde øy de siste åra, men det holder å lese baksideteksten. Den koker ned til at de kommer og tar oss. Snart. Spania er allerede tapt. Så vi europeere skal være takknemlige for at USA forsøker å forhindre det. «Kort sagt: Me må henge saman, elles blir me hengde kvar for oss.» Islam stagnerte på 1300-tallet, mens vi fortsetter å utvikle eksportverdige ideer og oppfinnelser. Som Berg foreslår at vi burde synge hver 17. mai: «Hipp hipp, opp fra middagsluren, hurra for den vestlige kulturen!»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer