Parodierer Knausgård: «Alle menn som spiser banan lurer på hvordan det er å ha den i rompa først»

Knausgårds utsagn om menn er hårreisende, mener Kirsti Bergstø.

TEGNET TILSVARET:  Istedet for å skrive en tung kronikk, laget Kirsti Bergstø, representant for SV fra Finnmark, en tegneserie. Foto: Kjetil Magne Sørenes
TEGNET TILSVARET: Istedet for å skrive en tung kronikk, laget Kirsti Bergstø, representant for SV fra Finnmark, en tegneserie. Foto: Kjetil Magne Sørenes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Alle menn som møter en kvinne lurer på hvordan det er å ligge med henne, sier Karl Ove Knausgård i et intervju i kulturpodcasten til den svenske avisen Expressen.

Mye plass ble viet til den «skandinaviske moralismen». Artikkelen med utdraget er delt av mange tusen og har fått en del reaksjoner.

- Reduserende En av de mest kreative kom fra stortingsrepresentant for SV, Kirsti Bergstø. Hun laget en tegneserie og la den ut på Facebook. Den er gjengitt her med tillatelse.

- Knausgård kommer med et hårreisende uttsagn. Han objektiviserer alle kvinner og reduserer alle menn. Å påstå at absolutt alle menn lurer på hvordan det er å ligge med absolutt alle kvinnene de møter, er med på å gjøre kvinner til et objekt menn skal vurdere og ta for seg av.

Håpløst menneskesynDet er både et håpløst kvinnesyn og et håpløst menneskesyn, mener hun.

- Det jeg har forsøkt å beskrive, er at han framstiller alle menn så neandertalske at de tenker med tissen i alle livets sammenhenger. Jeg ville møte Knausgård på samme nivå som utsagnet hans. Derfor ble det tegneserie og ikke kronikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer