Parodisk selvutviklingsbok

Deprimerende at fem millioner mennesker føler seg åndelig fylt av dette søppelet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: «Jeg oppdaget det eventyrlige i åndeligheten» slår Elizabeth Gilbert fast i «Spis elsk lev». Det er en slags selvbiografi som dekker tre år av amerikanske Gilberts liv. Det starter med en vanskelig skilsmisse, årsaken vil hun ikke fortelle oss for de er «for personlige og triste». 

Gilbert bryter sammen: «Det som skjedde var at jeg begynte å be. Du vet — til Gud liksom.» Hun ber en ydmyk bønn: «Hei Gud. Hvordan har du det? Jeg heter Liz. Hyggelig å treffe deg.»

Hellig pizzadeig Den deprimerte og ulykkelige kvinnen reiser til Italia der hun originalt nok lærer seg kunsten å nyte. For nytelse er viktig får vi vite. Og i Italia er de gode til å nyte. Ja, de er også gode til å lage mat. Pizzadeigen for eksempel, «O hellige av de hellige». Modige Gilbert lever i nuet. Hun ser fotball og kunst, og er fri nok til å legge på seg elleve kilo under oppholdet.  

Så bærer det videre til India. Da er det tid for vegetarmat og åndelighet. Gilbert finner en guru og gir oss innblikk i yogakunsten. Hun har lange samtaler med sjelen sin. Den er streng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer