Partidemokratiet lever hos oss

Tenketankene bidrar positivt, men partidemokratiet og det politiske verkstedet lever i beste velgående i det største fylkeslaget til Høyre.

DEMOKRATISK:  Frode Helgerud fikk 8. plassen under Oslo Høyres nominasjonsmøte i 2013.
DEMOKRATISK: Frode Helgerud fikk 8. plassen under Oslo Høyres nominasjonsmøte i 2013. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidlig en lørdags morgen i begynnelsen av 2012 var det langt over 200 mennesker i store sal på Høyres hus. Det som brakte alle disse menneskene sammen var medlemskap i Oslo Høyre og muligheten til å være med på å påvirke innholdet i det som allerede da var sannsynlig at ville bli et sentralt dokument i styringen av Norge i årene fremover, nemlig Høyres stortingsprogram 2013-17. Denne morgenen var en bekreftelse på at partidemokratiet i Oslo Høyre engasjerer og motiverer.

Gudleiv Forr var trolig ikke til stede denne dagen, for i Dagbladet 8. juli skriver han at «partiene som levende medlemsorganisasjoner» er «i tilbakegang», at «færre ønsker å være medlemmer, og verkstedfunksjonen svekkes». For Høyre viser statistikken noe annet. Siden 2006 har Høyre gått fra 23 605 betalende medlemmer til nesten 36 000 i 2013. Oslo Høyre har fra 2008 til 2013 gått fra 3223 til 5655 medlemmer, med 90 prosents trofasthet.

Oslo Høyres regelverk er skrevet slik at det legger til rette for partidemokratiet, både hva gjelder det å bestemme hvem som skal være kandidater og hva som skal være politikkens innhold. Verkstedfunksjonen svekkes ikke, den styrkes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer