Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Tuftebarten:

Partiene på venstresida vil ta fra oss det andre grunnlovstillegget

Elgblod og ære.

GUD, GRUNNLOVEN OSV: Den individuelle retten til å bære våpen er gitt oss av Gud gjennom grunnloven. Foto: NTB Scanpix
GUD, GRUNNLOVEN OSV: Den individuelle retten til å bære våpen er gitt oss av Gud gjennom grunnloven. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter fem år med et solid borgerlig flertall er det lett å glemme at det kunne vært annerledes. Vi kunne ha blitt styrt av en gjeng sosialister. 2013 kunne ha vært starten på åtte, nye rød-grønne år. Og 2017 kunne ha innledet et sosialistisk regime med en revolusjonær kommunist på vippen i Stortinget. Hadde det skjedd, ville det hatt fatale konsekvenser. Landet vårt hadde gradvis ville blitt tatt fra oss. Sosialistene ville fra dag én ha siktet seg inn mot våre individuelle rettigheter. Og det første offeret ville ha vært det andre grunnlovstillegget.

Spaltist

Tuftebarten .

Anonymt twitter-fenomen, som boltrer seg i langtekst hos Dagbladet. Har blant annet spådd at Rosenborg rykker ned i Adecco-ligaen og at Donald Trump får Nobels Fredspris i 2017.

Før jeg går videre med dette resonnementet, er det på sin plass med en liten historieforelesning. Mange nordmenn kjenner nemlig ikke til det andre grunnlovstillegget, og vet heller ikke hvorfor det er så viktig for at vi skal kunne kalle oss en nasjon. Da det andre grunnlovstillegget ble vedtatt i 1791, altså 23 år før vi fikk vår egen grunnlov, var det fordi våre forfedre forstod at en regjering som skal ha folkets tillit må stole nok på sine borgere til å la dem bære våpen. Derfor skulle hver av de norske delstatene – som på den tiden var Bjørgvin, Alta, Nidaros, Agder, samt Store og Lille Buskerud – selv ha en fungerende milits for å beskytte seg mot statlige overgrep. Sagt på en annen måte, den individuelle retten til å bære våpen er gitt oss av Gud gjennom grunnloven. Nordmenns frihet avhenger av den. Og uten frie nordmenn, intet fritt Norge.

Tilbake til dagens situasjon. Vi har nå en opposisjon på Stortinget som kun har ett mål i sikte: å ta fra oss våre gudgitte, individuelle rettigheter. Miljøpartiet de Grønne har allerede gjennom sin byrådsmakt tatt fra oss bilen i Oslo. Mens vi for noen år siden kunne kjøre våre elskede barn i barnehage eller dra på familieferie på hytta i en komfortabel dieselbil, må man nå tåle hets og trakassering hvis man har mot nok til å sette seg bak rattet.

Men de sosialistiske galningene gir seg ikke der. De ønsker å ta fra oss våpnene også. Og de gjør det på utspekulert vis. Med unntak av Senterpartiet, har den sosialistiske opposisjonen bestemt seg for å avvæpne oss ved å bruke ulven som lokkedyr. Planen er å sette ut nok ulv i norsk natur til å gjøre elgjegerne overflødige. For det er jo nettopp gjennom elgjakt at vi våpeneiere har holdt våre skyteferdigheter vedlike mens vi venter på borgerkrigen. Når ulven nå tar seg av beskatningen av elgebestanden, trengs ikke lenger elgjegere. Og da er kysten klar for å ta fra oss rifla.

Heiet fram av mainstream media, som får klikk ved å dekke de såkalte «skoleskytingene» i USA, ønsker sosialistene å avvikle det andre grunnlovstillegget. For å få til dette må de ha 2/3 flertall i Stortinget. Det har heldigvis ikke. Men det er ingen grunn til å tro at kampen er vunnet for godt.

Hva kan du gjøre? Du kan melde deg inn i Norges Jeger- og Fiskerforbund og støtte deres arbeid mot en strammere våpenlovgivning.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!