Kulturkrigen

Partienes viktigste kultursaker: Dette vil politikerne kjempe for

Mens Arbeiderpartiet vil ha tilbake «kulturløftet», med én prosent av statsbudsjettet til kultur, tar Trine Skei Grande (V) tar til orde for et «motkulturløft».

IMOT KULTURLØFT: Arbeiderpartiet vil tilbake til å bruke en prosent på kultur, som under kulturløftet fra 2005 til 2013. Det er Trine Skei Grande (V) imot, og ønsker i stedet et «motkulturløft». Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
IMOT KULTURLØFT: Arbeiderpartiet vil tilbake til å bruke en prosent på kultur, som under kulturløftet fra 2005 til 2013. Det er Trine Skei Grande (V) imot, og ønsker i stedet et «motkulturløft». Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg vil ha et motkulturløft, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

Hun sikter til at Arbeiderpartiet og Senterpartiet vil ha et nytt kulturløft, hvor én prosent av statsbudsjettet skal brukes på kultur. Det forrige kulturløftet hadde de samme økonomiske rammene og ble gjennomført fra 2005 til 2013, og Grande synes ikke det er noen god ide å gjenta det.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer