SKATTELETTE: De småkronene vanlige folk får i skattekutt hjelper lite når FrP og Høyre likevel øker avgiftene og gir usosiale kutt, skriver Mani Hussaini. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SKATTELETTE: De småkronene vanlige folk får i skattekutt hjelper lite når FrP og Høyre likevel øker avgiftene og gir usosiale kutt, skriver Mani Hussaini. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Valg 2017:

Partiet for «folk flest» er egentlig partiet for de 1600 rikeste i landet.

Alle skal med! Det er det viktigste for meg denne valgkampen.

Meninger

Mens Bjørn Kristian og FpU håper på større skattekutt til de som har aller mest, håper jeg at vi får et samfunn som har plass til alle og hvor alle er med.

Det er ganske selvsagt Bjørn Kristian, at velgerne må vite om FrP og Høyres største «satsing» de fire siste årene; nemlig at dere har delt ut store skattegaver til de som har aller, aller mest. Dette er ingen påstand. Det er fakta, som jeg skjønner dere ikke er særlig stolte av. Men likevel fortsetter dere å gi til de som har aller mest, og dere går til valg på å gi enda mer.

FrP og Høyres skattekutt har gjort de rikeste enda rikere. Partiet «for folk flest» er egentlig partiet for de 1600 rikeste i landet. Denne «satsingen» skjer samtidig som vi ser at antall barn i Norge som vokser opp i fattigdom øker. Hvor vi ser forskjellene øker i Norge. 100.000 barn lever i fattigdom i Norge. Jeg skulle ønske FpUs engasjement for å gjøre noe med barnefattigdommen var like stort som engasjementet om å gi store skattekutt til villaeiere på Holmenkollen.

De småkronene vanlige folk får i skattekutt hjelper lite når FrP og Høyre likevel øker avgiftene og gir usosiale kutt. Det har blitt dyrere å ha barn i barnehagen, barnetillegget til uføre har blitt fjernet og dere har gjennomført tidenes rekordinnkreving av bompenger. Anders Lange hadde snudd seg i grava, hvis han viste at FrP har blitt Norges avgiftsparti. Veksten har gått ned og arbeidsledigheten har gått opp. Andelen som er i arbeid er nå den laveste på 22 år. Nesten 100 000 unge er verken i jobb eller utdanning. Denne regjeringen har gjort for lite. FrP og Høyre har stått og sett på at stadig flere faller utenfor. Dette er verken god næringsliv- eller arbeidslivspolitikk.

Jeg sitter selv og finpusser retorikken til valgkampen og gleder meg til å bidra til at velgerne får ta ett så informert valg som mulig. Men jeg har vært med i mange valgkamper og jeg følger FpU på sosiale medier, og er det en ting som går igjen så er det FpUs behov for å ty til personangrep. Jeg håper vi holder oss for gode til dette og heller snakker om politikk. Det fortjener velgerne.

Vi bor i verdens beste land, men potensialet for å bli bedre er fortsatt stort. Derfor synes jeg det er rart at Bjørn Kristian skriver et innlegg hvor han forsøker å kvele en debatt om hvordan vi som politikere skal prioritere pengene på best mulig måte. For de milliardene man har sløst bort på veldig få mennesker er ikke småpenger.

For politikk handler nettopp om det å prioritere. Derfor trenger Norge en ny Arbeiderparti-ledet regjering som prioriterer å få ned forskjellene i Norge, som bygger en moderne fremtidsrettet skole og som vil skape flere jobber til folk.

Jeg håper at landet vårt får en mer rettferdig retning. Jeg håper Norge får en ny regjering.