Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Party-tv med Petter og Hilde

Sleng beina på bordet, det er fredag. Kl. 20.10 inviterer Petter Nome og Hilde Hummelvoll til åpent hus og party-tv på NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er veteranene som holder fortet på NRK1. Når kommer det en ny programleder i kanalen?

- Det lurer jeg også på, sier Petter Nome, 16 år etter at han kom inn i NRK med sitt første direktesendte tv-program «Zikk Zakk».

- Jeg ser også fram til den dagen det dukker opp en ny programleder som serverer noe nytt. Jeg har ingen annen forklaring på dagens «resirkulering av programledere» enn at seerne tydeligvis setter pris på gjenkjennelse, sier Petter Nome.

Beinløs danser

- Da TV2 startet, regnet jeg med å bli feid av banen av drøssevis med unge, spreke og fantastiske programledere. Slik er det altså ikke blitt, sier han.

Sammen med Hilde Hummelvoll inviterer han til «Åpent hus». De to skal være programledere annenhver gang, men gjester hverandres programmer med reportasjer fra utlandet.

Når Nome er programleder i kveld, kommer Hummelvoll med reportasjen om en engelsk danser uten bein!

- Hva er det som karakteriserer en god programleder, Petter Nome?

- Jeg har ingen fasitsvar, men tror det handler om evnen til å få kontakt med seerne. Om å skape en god atmosfære og formidle noe folk opplever som viktig, spennende, morsomt eller gripende. Anmelderne krever ofte at det skal være nyskapende tv, men sånt er mindre viktig for seerne, sier Nome, som grunnet budsjettkutt i NRK må redusere fra 12 til 10 åpne hus i høst.

Jenter

- Hva er nytt med «Åpent hus»?

- Nye gjester, nye låter, nye spørsmål og svar. «Åpent hus» stiller med høyere dører og videre port enn de fleste slike programmer. Publikum i studio sitter på barkrakker ved høye bord, og kan uten forvarsel bli dratt med inn i programmet, mens tv-seerne bli stamgjester via Internett. Det er ikke umulig at vi inviterer noen av de aktive seerne til neste ukes program, sier Nome.

- Programmet blir garantert fritt for statsbudsjett. Vi holder fotball og jenter, så får seerne selv sørge for noe å spise og drikke på, smiler Nome. Og avslører:

- Vi får besøk av gulljentene fra landslaget i fotball. Dessuten er det 20 år siden Anette Stai vant modellkonkurransen «Supermodel of the World». Hva er det med jenter og konkurranser? spør Nome i kveldens program.