Partykontroll på Roskilde

Norges-aktuelle Icona Pop.

Foto: Kristian Ridder-Nielsen
Foto: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: (Roskilde) «I?m Caroline, and this is Aino - and we?re fucking Icona Pop», melder den svenske duoen når den enorme jubelen har lagt seg etter turboåpningen med «All Night» og «We Got the World». En ting er sikkert, Icona Pop har ingen planer om å la sjansen om å lage fest på Roskilde gå til spille.

De demonsterer også kjapt at de har alle forutsetninger for å lykkes. Ikke bare synger de overraskende godt - selv om man av og til får en følelse av at de har forsterkninger på tape, de har også humor, timing og en energi som er umulig å ikke la seg rive med av.

Musikalsk høres de ut som en moderne utgave av de noe eldre landssøstrene Agnetha Fältskog og Anni-Frid Lyngstad fra ABBA. Perfekt popsensibilitet, med andre ord. Og selv om de i hovedsak er kjent for sine to radio-hiter, viser de tidlig at det er mer der de kommer fra. «Ready For the Weekend», «Girlfriend» og «Then We Kiss», går alle ned på høykant hos det feststemte publikummet.

Det er i det hele tatt lite å sette fingeren på i løpet av den tilmålte timen konserten varer. Icona Pop treffer tidsånden og Roskilde-publikummet midt i solar plexus. Og når de på tampen av konserten tar det ned med sin tolkning av Lesley Gore-låten «It?s My Party», bare for å gjøre slagkraften til megadansegulvmonsteret «I Love It» enda større, er det som om Arena-teltet venter på at en eller annen nedstigning fra himmelen.

Og den kommer - makan til energibrøl er det ikke ofte man opplever. Grunnvollene gynger, støvet skyter mot teltduken og glowsticks og andre ting som kan kastes i været, svever over publikum.

Jeg ville ikke tatt over stafettpinnen etter disse når de går på scenen på Findings-festivalen i Oslo i august.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer