Partytrøbbel

Hiphoplegender gjorde Quart-comeback med vekslende hell.

KONSERT: Kristiansand (Dagbladet): New York-rapperne Beastie Boys har blitt kalt den eneste hvite rapgruppen av betydning.

Amerikanerne har vært et av årets Quart-festivals stornavn. I noen skumle minutter så det derimot ut til at det skulle skjære seg fullstendig. Det ble en salig røre av lydproblemer og et band som til tider ikke så ut som de visste helt hvor de var eller hva de holdt på med. Det låt nemlig underlig kraftløst av gjengen i første del av konserten, og når de tok et dykk i punkfortida med låter som «Egg Raid», klarte ikke lydmannen å få lyd i instrumentene før sangen var over.

Instrumentalinnslaget fra sisteskiva «The Mix Up» blir møtt med skuldertrekk fra publikum. Med rette – «B For My Name» høres ut som et Rage Against the Machine-riff i soulinnpakning – ugrasiøst og totalt meningsløst.

Når det er sagt, MCA, AD-Rock og Mike-D tar ikke lett på jobben. Når Beastie Boys fokuserer på det de kan aller best, sin nasale og spissfindige crossoverrap, er det stor underholdning å være publikummer på Idrettsplassen. «Body Movin» og hiphopjuveler som «Intergalactic» og «Sabotage» går selvsagt ned på høykant. Gutta har fremdeles ikke blitt venner med «Fight For Your Right», så fansen må pent klare seg uten megahiten i år også.

Beastie Boys klarer å lage party likevel, selv om festen startet altfor seint på Quart i går.

Beastie Boys gikk fra å være rappens verstinger til å bli Dalai Lamas bestevenner. I går spilte de på Quart. Foto: Lars Eivind Bones
Beastie Boys gikk fra å være rappens verstinger til å bli Dalai Lamas bestevenner. I går spilte de på Quart. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer