Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pasienttransport

I DISSE dager er det sendt ut en fire siders orientering fra Ullevål Universitetssykehus om pasienttransport. Vi har hatt diverse problematiske ordninger, men nå skal man altså bestille over telefon rekvisisjon fra lege/sykehus/fysioterapeut - hver gang man skal besøke vedkommende. («Vi er svært opptatte for øyeblikket, vennligst vent!») Før kl. 12 dagen før besøket må man bestille denne transporten og når man er ferdig med behandling be om retur og få ny rekvisisjon fra behandler.

Når ramaskriket ikke er kommet ennå, antar jeg det er fordi folk ikke engang orker å lese mer tøv om TT-transport, som nå sjaltes ut for å leve sitt eget døde liv. Først ble prisen økt til kr. 30.- Nå er den redusert til kr. 15.- Trygghetsalarmen økte til kr. 165.- pr. mnd. Da jeg endelig hadde fått den inn på faste oppdrag i banken, fikk jeg i dag beskjed om at mottaker ikke ville ha den. Hva er skjedd?

EN 84-ÅRING ringte meg og fortalte hun var blitt nektet TT. Hun hadde astma, hjertetrøbbel og hadde hatt en stor mageoperasjon og var ærlig nok til å si at hun kunne kreke seg på en buss til butikken, men orket ikke å bære varene hjem. Gjett svaret! - Du får gå i flere omganger da, ser du. De legekontorer og fysikalske institutter jeg har kontakt med er mildest talt oppgitt.

Vi forstår så vel at enkelte misbruker trygder, det vil de alltid gjøre. Men det kan umulig bli billigere å sette i gang et slikt stort apparat. Leger og helsepersonell har da nok å gjøre som det er.

Det virker som om man spekulerer i at eldre skal gå så trett av hele tjenesten at de heller betaler egne drosjer til de ikke har flere penger igjen - og derfor legger seg til den evige hvile fra dette byråkratiske og umenneskelig tøvet som gjør hverdagen enda vanskeligere enn den er.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media