Pasjonsoverspill!

Overdrevent sadistisk og utidig Jesus-dyrkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Mel Gibson sier at Den Hellige Ånd har inspirert ham til å lage «The Passion of the Christ». Han har likevel ikke hatt noen heldig hånd med produktet.

Se hvem som lovpriser filmen om Jesu 12 siste timer, og du skjønner intensjonen med den. I USA kjøper de mest fundamentalistiske evangelistgruppene opp hele forestillinger og deler ut gratisbilletter til menigheten. Derav trekker jeg den bastante konklusjonen at «The Passion» egner seg best for indremisjonskristne som trenger nytt krutt i misjonsvirksomheten.

Ukristelig

Dette er et pasjonsspill, utført i et av våre dagers populære filmspråk - skrekkfilmens. Man kan til og med være enda mer spissfindig i sjangerbedømmelsen og si at filmen starter som horror og slutter som splatter.

Dertil er filmen så ukristelig «hypet» at Mel Gibson burde føle seg like ille til mote som Judas over pengegevinsten. Alle mulige kontroverser ble omhyggelig orkestrert før USA-premieren; publikums forventninger bygde seg opp proporsjonalt med beskyldningene om anti-semittisme og nyhetene om pavelig velsignelse av filmen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.