Påskefilmene godt besøkt

Påskepublikum vil se «Pokémon» og Julia Roberts på kino. Den norske filmen «Bryllupet», treffer bare i byene.

Besøkstastistikken er ikke komplett, men en oversikt over de største byene i landet viser at Pokémon har gjort det best. Både i Trondheim og i Oslo topper filmen alle lister. Spillere i filmspillet Kinosjef 2000 som har investert i både «Pokémon» og «Bryllupet» har også gjort det svært bra - til tross for halvdårlige kritikker.

Deretter følger Julia Roberts med filmen «Erin Brockovich» hakk i hæl. Romfilmen «Mission To Mars», som ble slaktet i norsk presse, havner på en tredje plass, men den vil neppe holde posisjonen sin særlig lenge. Selv om tilsammen 13 filmer hadde premiere i helgen, gjør «American Beauty» med Kevin Spacey det bra fortsatt. Filmen er inne på topp fem. En annen Oscar-film - «Boys Don't Cry» - og «Being John Malkovich» har også klart å klamre seg fast på listen over de mest sette filmene denne helgen.

Den norske filmen «Bryllypet» har skuffet, selv om den gjør det bra i enkelte byer. Filmen er satt opp i Bergen, Trondheim, Kristiansand, Drammen og Oslo. I de to sistnevnte byene er besøket bra, men ikke i de andre. Tilsammen har 1800 mennesker sett filmen, noe som betyr at den har spilt inn omlag 90 000 kroner.

- Filmen har ikke gjort det så bra utover landet som vi hadde regnet med, sier Åge Hoffart hos distributøren Europafilm.

Han tror en av grunnene kan være at veldig mange filmer hadde premiere denne helgen. Han har likevel god tro på filmen, og sier at i Oslo var det flere som ikke fikk billett til visningene.

- Denne filmen kommer til å gå på kino fram til sommeren, sier Hoffart til Dagbladet :på nettet.