Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Påskekrim fra Bagdad

Krigen raser i Irak. På tv kommer snart påskekrimmen - fra Bagdad.

Kriminalveteran Hercule Poirot , spilt av David Suchet, starter det hele på NRK1 med påskekrim fra Bagdad mandag 14. april.

Poirot skal i «Hvem skrev til Louise» løse et mysterium fra det eldgamle Mesopotamia. Handlingen er lagt til 1936. Men som alltid på Poirots vei skjer et mord. Denne gangen når Poirot og Hastings (Hugh Frasier) drar til Bagdad for å hjelpe en venninne.

Grøsser

Oppgavene står i kø for den britiske krimeksperten, og i løpet av to programmer blir floken løst.

Onsdag i påskeuka starter en annen kortserie, «Kriminalsjef Foyle» , spilt av Michael Kitchen. Også dette er en britisk produksjon og handlingen er hentet fra våren og sommeren 1940.

For den med sterke nerver er NRK2 klar med en enda tøffere påskekrim. «De utvalgte» starter allerede fredag 11. april. «De utvalgte» er sju unge mennesker som flytter inn i et kollektiv i Østerbro i København. Noe har imidlertid flyttet inn før dem og laget betydelige problemer for den utvalgte. Serien går hver kveld gjennom hele påsken.

Romanserie

TV2 starter sin påskekrimrunde mandag 14. april med den britiske serien «Arr i sjelen» basert på Val McDermids roman. Tre drap sprer frykt i en engelsk småby. Ofrene er mishandlet og torturert. Politibetjent Carol Jordan og kollegaen Tony tar saken og løser den på utradisjonelt vis, og jegerne ender med selv å bli jaget. Miniserien er på to episoder.

Krimserie nr to, «Dobbeltliv» , starter 16. april og handler om flyvertinnen Diana Sullivan (Alice Evans), som er gift, men som treffer en ny kjæreste og gifter seg med ham også. I «Dobbeltliv» møter du venninnen Karen som kjenner til Dianas hemmelige dobbeltliv. Serien er i tre deler.

Krim i radioen

NRK er også klar med påskekrim på radio. P1 starter tirsdag 15. april den seks episoder lange serien «Piken og døden» , basert på Quentin Patricks klassiske detektivgrøsser. Det er 1930-åra og swing time. På Wentworth College er fire unge piker i ferd med å pynte seg til New York-tur. De skal snart befinne seg midt i en verden full av mord og mysterier.

De mest sentrale rollene spilles av Janne Kokkin, Sven Nordin og Gisken Armand. Dramatiseringen er gjort av legendariske Edith Ranum, som døde i fjor høst. «Piken og døden» sendes i reprise i NRKP2 påfølgende ettermiddag.

Påskeaften sender Radioteatret en spesialprodusert påskekrim, signert Stanley Ellin.

I BAGDAD: Hercule Poirot og kaptein Hastings er med i NRKs påskemeny med «Hvem skrev til Louise».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media