Påskekrim fra Bagdad

Krigen raser i Irak. På tv kommer snart påskekrimmen - fra Bagdad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kriminalveteran Hercule Poirot , spilt av David Suchet, starter det hele på NRK1 med påskekrim fra Bagdad mandag 14. april.

Poirot skal i «Hvem skrev til Louise» løse et mysterium fra det eldgamle Mesopotamia. Handlingen er lagt til 1936. Men som alltid på Poirots vei skjer et mord. Denne gangen når Poirot og Hastings (Hugh Frasier) drar til Bagdad for å hjelpe en venninne.

Grøsser

Oppgavene står i kø for den britiske krimeksperten, og i løpet av to programmer blir floken løst.

Onsdag i påskeuka starter en annen kortserie, «Kriminalsjef Foyle» , spilt av Michael Kitchen. Også dette er en britisk produksjon og handlingen er hentet fra våren og sommeren 1940.

For den med sterke nerver er NRK2 klar med en enda tøffere påskekrim. «De utvalgte» starter allerede fredag 11. april. «De utvalgte» er sju unge mennesker som flytter inn i et kollektiv i Østerbro i København. Noe har imidlertid flyttet inn før dem og laget betydelige problemer for den utvalgte. Serien går hver kveld gjennom hele påsken.

Romanserie

TV2 starter sin påskekrimrunde mandag 14. april med den britiske serien «Arr i sjelen» basert på Val McDermids roman. Tre drap sprer frykt i en engelsk småby. Ofrene er mishandlet og torturert. Politibetjent Carol Jordan og kollegaen Tony tar saken og løser den på utradisjonelt vis, og jegerne ender med selv å bli jaget. Miniserien er på to episoder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer