Påskekrim på 4 kanaler

Tv-kanalene lever opp til myten om at påsken er krimtid. Fire av de store kanalene byr på påskekrim i år også - fra førstkommende mandag og hver dag til og med 2. påskedag.

TVNORGE: «Kunsttyveriet»

TV 2: «Dødsliljene»

NRK 2: «Blendet»

NRK1: «En upassende jobb for en kvinne»

Det beste med påskekrimmen er at du ikke trenger å vente lenger enn én dag på fortsettelsen. I gamle dager var den også et takknemlig samtaleobjekt første dag på jobb etter ferien, for alle hadde jo sett den samme.

Det var den gang påskekrimmen gikk på NRKTV og helten het lord Peter Wimsey eller Adam Dalgliesh. Med kanaleksplosjonen ble det plutselig mer å holde styr på, og du må velge selv.

22 år

NRKTV har servert krimgåter som påskekos i 22 år, og innledet tradisjonen med nettopp Wimsey de to første årene. Så fulgte serier som «Hva skjedde med Penelope?» og «Den som sover», og etter hvert ble seriene mer personorientert.

Dalgliesh, i Roy Marsdens skikkelse, var lenge et like viktig ritual som Roald Øyens «Påskenøtter». Etter et mellomspill med den svenske miljøthrilleren «Zonen» var han tilbake i fjor, men i år introduserer NRK1 Helen Baxendale.

Hun er blitt en av Storbritannias mest etterspurte skuespillere de siste årene, og høstet mye ros for sin innsats i de to miniseriene etter bøkene til P.D. James. Krimdronningen er for øvrig også damen bak bøkene om Dagliesh.

Baskerville

Også TV2, TVNorge og NRK2 har i år, som i fjor, funnet fram til serier som passer inn i påskekrimkonseptet.
Radioteatret har hatt krim på programmet i en årrekke, men begrepet påskekrim dukket først opp på 80-tallet. I år byr NRKP1 på det som omtales som verdens beste krimhistorie, «Hunden fra Baskerville», i reprise fra 1977.

Arthur Conan Doyles serie sendes i seks deler fra tirsdag 7. april til og med 2. påskedag kl. 23.10, med reprise i P2 dagen etter kl. 18.10. Instruktør er - selvfølgelig - Nils Nordberg.