Påskekrim på 4 kanaler

Tv-kanalene lever opp til myten om at påsken er krimtid. Fire av de store kanalene byr på påskekrim i år også - fra førstkommende mandag og hver dag til og med 2. påskedag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En upassende jobb for en kvinne

Kunsttyveriet

Dødsliljene

Blendet

Det beste med påskekrimmen er at du ikke trenger å vente lenger enn én dag på fortsettelsen. I gamle dager var den også et takknemlig samtaleobjekt første dag på jobb etter ferien, for alle hadde jo sett den samme.

Det var den gang påskekrimmen gikk på NRK TV og helten het Lord Peter Wimsey eller Adam Dalgliesh. Med kanaleksplosjonen ble det plutselig mer å holde styr på, og du må velge selv.

22 år

NRK TV har servert krimgåter som påskekos i 22 år, og innledet tradisjonen med nettopp Wimsey de to første årene. Så fulgte serier som «Hva skjedde med Penelope?» og «Den som sover», og etterhvert ble seriene mer personorientert.

Dalgliesh, i Roy Marsdens skikkelse, var lenge et like viktig rituale som Roald Øyens «Påskenøtter». Etter et mellomspill med den svenske miljøthrilleren «Zonen» var han tilbake i fjor, men i år introduserer NRK1 Helen Baxendale. Hun er blitt en av Storbritannias mest etterspurte skuespillere de siste årene, og høstet mye ros for sin innsats i de to miniseriene etter bøkene til P.D. James. Krimdronningen er for øvrig også damen bak bøkene om Dagliesh.

Baskerville

Også TV2, TVNorge og NRK2 har i år, som i fjor, funnet fram til serier som passer inn i påskekrim-konseptet.

Radioteatret har hatt krim på programmet i en årrekke, men begrepet påskekrim dukket først opp på 80-tallet. I år byr NRK P1 på det som omtales som verdens beste krimhistorie, «Hunden fra Baskerville», i reprise fra 1977. Arthur Conan Doyles serie sendes i seks deler fra tirsdag 7. april til og med 2. påskedag kl 23.10, med reprise i P2 dagen etter kl 18.10. Instruktør er - selvfølgelig - Nils Nordberg.

TIL TVNORGE: Helen Mirren har byttet kanal og rolle. Denne påska er hun å treffe i TVNorges påskekrim «Kunsttyveriet» - tidligere har du sett henne i serien om Jane Tennison på NRK1.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer