«Påskelabyrinten»-vinner: - Ikke bare å google seg fram til rett svar

Anne Marte Skari (51) erkjenner å ha brukt Google, men mener det må mer til for å vinne NRK P1-konkurransen.

SEIERSJUBEL: Anne Marte Skari fra Jaren vant årets utgave av «Påskelabyrinten» på NRK P1. - Morsomt, sier hun om seieren, som ble hentet i land fra hytta på Trysilfjellet. Foto: Privat
SEIERSJUBEL: Anne Marte Skari fra Jaren vant årets utgave av «Påskelabyrinten» på NRK P1. - Morsomt, sier hun om seieren, som ble hentet i land fra hytta på Trysilfjellet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Når du får en sånn quiz er det ikke bare å google seg fram til rett svar. Man må resonnere, sette sammen og ha bakgrunnskunnskap, sier den nybakte «Påskelabyrinten»-vinneren til Dagbladet.

Skari stakk av med seieren i finalen påskeaften, etter først å ha prestert på direktesendt radio skjærtorsdag.

Programmet er kjent for å samle hundretusenvis av nordmenn foran radioapparatet i påska, og har opptil 900 000 lyttere.

Jaren-kvinnen, som til daglig er lektor ved Hadeland videregående skole, forteller at hun har fått masse positiv respons på deltakelsen, og at det i forkant av finalen strømmet inn med hilsener og lykkeønskninger fra kjente og ukjente.

Men Skari har også fått med seg at hun har blitt kritisert for å bruke digitale hjelpemidler i form av søkemotoren Google.

- Det gjør jo alle Det tar ikke 51-åringen så tungt.

- Jeg har jo fulgt med på utviklinga på påskequizen i mange år, og hører i bakgrunnen at folk taster. Det gjør jo alle, og Viggo Valle selv sier at folk selvfølgelig bruker de hjelpemidlene de har, sier Skari.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer