Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Påskelabyrinten»-vinner: - Ikke bare å google seg fram til rett svar

Anne Marte Skari (51) erkjenner å ha brukt Google, men mener det må mer til for å vinne NRK P1-konkurransen.

SEIERSJUBEL: Anne Marte Skari fra Jaren vant årets utgave av «Påskelabyrinten» på NRK P1. - Morsomt, sier hun om seieren, som ble hentet i land fra hytta på Trysilfjellet. Foto: Privat
SEIERSJUBEL: Anne Marte Skari fra Jaren vant årets utgave av «Påskelabyrinten» på NRK P1. - Morsomt, sier hun om seieren, som ble hentet i land fra hytta på Trysilfjellet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Når du får en sånn quiz er det ikke bare å google seg fram til rett svar. Man må resonnere, sette sammen og ha bakgrunnskunnskap, sier den nybakte «Påskelabyrinten»-vinneren til Dagbladet.

Skari stakk av med seieren i finalen påskeaften, etter først å ha prestert på direktesendt radio skjærtorsdag.

Programmet er kjent for å samle hundretusenvis av nordmenn foran radioapparatet i påska, og har opptil 900 000 lyttere.

Jaren-kvinnen, som til daglig er lektor ved Hadeland videregående skole, forteller at hun har fått masse positiv respons på deltakelsen, og at det i forkant av finalen strømmet inn med hilsener og lykkeønskninger fra kjente og ukjente.

Men Skari har også fått med seg at hun har blitt kritisert for å bruke digitale hjelpemidler i form av søkemotoren Google.

- Det gjør jo alle Det tar ikke 51-åringen så tungt.

- Jeg har jo fulgt med på utviklinga på påskequizen i mange år, og hører i bakgrunnen at folk taster. Det gjør jo alle, og Viggo Valle selv sier at folk selvfølgelig bruker de hjelpemidlene de har, sier Skari.

- Før brukte folk leksikon og atlas. I dag bruker man moderne hjelpemidler.

Knatring på tastaturet var et tema også i fjor, da flere reagerte på det de mente var «juks» i «Påskelabyrinten».

«PÅSKELABYRINTEN»-GENERAL: Viggo Valle ledet «Påskelabyrinten» for 29. gang i år. Foto: Siv Johanne Seglem /Dagbladet
«PÅSKELABYRINTEN»-GENERAL: Viggo Valle ledet «Påskelabyrinten» for 29. gang i år. Foto: Siv Johanne Seglem /Dagbladet Vis mer

Da Dagbladet snakket med Valle før påske i år sa «Påskelabyrinten»-generalen at de for fire-fem år siden bestemte seg for å ta noen grep for programutvikling.

- Vi gikk inn for at programmet ikke skulle bli mindre sjarmerende av at folk brukte tida de fikk på lufta med å taste på datamaskinen, sa Valle.

Siden da har han strammet inn på tiden deltakerne får til rådighet på hvert spørsmål, og formulerer oppgavene på en måte som ikke så lett lar seg løse med et enkelt Google-søk.

Fikk hjelp Det kjenner Anne Marte Skari seg igjen i.

- Det er lagt opp til at det må svares litt kjappere, slik at en ikke kan hale ut tida så voldsomt, sier Jaren-kvinnen, som fikk konkurransehjelp fra sin ektemann Morten Gausen og venninna Vigdis Thingelstad fra hytta på Trysilfjellet.

Premien på 10 000 kroner i reisegavekort skal følgelig deles på tre.

- Jeg må ta med meg mine to medhjelpere, og dra på en reise som kan lære oss enda mer, sier Skari om planene for premien.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart